Dansk Røde Kors har besluttet at oprette midlertidig indkvartering til asylansøgere på Vonsild Camping. Der er tale om asylansøgere, der senere skal ud til andre kommuner og derfor ikke bo permanent i Kolding. Dansk Røde Kors oplyser, at de første 100 flytter ind allerede i weekenden, og at der kommer op til 180 i alt. Asylansøgerne kommer fra de danske modtagecentre, der er fyldt godt op.

Udlændingestyrelsen søger i øjeblikket efter ledige campingpladser i hele Danmark. Der er behov for hurtigt at finde indkvartering, hvorfor Udlændingestyrelsen har bedt asyloperatørerne om at bidrage til at afsøge mulighederne.

Indkvarteringen kommer bag på Koldings Kommunes borgmester Jørn Pedersen, men kommunen er klar til samarbejde, når Røde Kors beder om det.

”Røde Kors ønsker at mødes med os i næste uge. Her skal vi drøfte hvordan vi kan hjælpe med aktiviteter, hvad det betyder at der kommer en stor flok hertil og hvordan vi kan samarbejde om opgaven. Men det er ikke i orden med 7-8 timers varsel, og at vi som kommune ikke har været inddraget tidligere. Det har jo vist sig rundt om i landet, at god og tidlig information er det bedste for naboer og det omkringliggende samfund”, siger Jørn Pedersen.

Dansk Røde Kors tager løbende imod uopfordrede ansøgninger til de jobs, der følger med arbejdet med asylansøgere.