Hun har samlet ting siden hun var ganske lille, og nu udstiller hun nogle af dem, så publikum kan få et indblik i den forunderlige proces med at observere verden omkring hende.

»Siden jeg var lille, der har jeg samlet. Jeg samler alt. Det sker rigtig meget, når jeg er ude og gå tur. Der er hvad jeg sådan finder på gaden af plastik, metal og legetøj. Der er et behov fra min side til at tage det med hjem og finde ud af, hvad det kan bruges til«, fortæller Astrid Kongsted.

Udstillingen hedder “Samling” og det er en samling af værker, der netop handler om Astrid Kongsteds indsamlede objekter.

Rigtig meget af det som Astrid Kongsted finder, bliver så omsat til tegninger og malerier. Når folk ser billederne hun laver, så spørger de tit om, hvad det er:

»For det meste kan jeg heller ikke selv svare på det spørgsmål. Det jeg synes er spændende ved de ting jeg har fundet er, at man ikke altid ved, hvad det har været«.

Astrid Kongsted er født i Haderslev i 1992. Hun har taget 2 semestre på The Drawing Academy i Viborg (2012-2013). Hun har en Bachelor of Arts i illustrationer fra HAW Hamburg (2014-2019). For tiden er Astrid i gang med sin Master of Arts i illustration på samme skole. Astrid Kongsted kalder sig selv for samleren.