Forside Danmark Astralis vinder endnu en pokal – hvem kan stoppe dem?

Astralis vinder endnu en pokal – hvem kan stoppe dem?

DEL
Astralis

Fredericia AVISEN så med fra ESC i London, hvor det danske esportmandskab fra Astralis vandt deres tredje store pokal i træk. Sejren over Team Liquid i finalen var endnu et skridt mod næsten Major.

Esport vokser konstant og det er ikke unormalt længere at støde på folk, der siger jeg skal til London i weekenden for at se turneringen og heppe på Astralis. ESC står for Esports Championship Series og med en præmiesum på 250.000 dollars var der noget på spil udover den eftertragtede pokal.

De store hold som havde kvalificeret sig efter starten i online turneringen er som på billedet.

astralis
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

DR3 kom endnu engang med en livesending som er helt i top. Først fulgte vi Astralis i en på papiret svær semifinale mod FaZe Clan. Men på første map som var Train tog Astralis føringen til sidst og vandt 16-14. På map to som var Inferno blev FaZe Clan sat på plads med 16 – 8.

Astralis havde formået at gå ubesejret til finalen, turneringen startede som en onlineturnering, og nu skulle finalen stå i et propfyldt SSE Arena Wembley, London. Det er første gang jeg har set at de to hold sidder i lydtætte bokse, så de ikke bliver påvirket at publikums råb. Der udspiller sig en situation i finalen, hvor kommentarerne er i tvivl om en spiller fra Team Liquid faktisk finder en modspillers position på publikums reaktion. Der er meget på spil i esport efterhånden og specielt Astralis fans sætter nye standarder for opbakning i salen.

Astralis
Foto: Australis

Finalen bliver på forhånd udråbt næsten som en walkover for Astralis. I den første del af Mirage, som er første map, udraderer Astralis fuldstændigt Team Liquid. Kommentarerne og følgerne på twitter laver jokes om Liquid, men så vender situationen helt uventet. Astralis må med nød og næppe komme gennem Mirage, selvom Astralis falder lidt ud, ender de sejrssikre på Team Liquids første valg af map.

16 – 14 ender første map.

Astralis spiller ikke særligt godt her på finaledagen, men det er nok til at fjerne alt modstand, selv på de dårlige dage.

Så er der mulighed for at lukke finalen på Dust2 og vinde med cifrene 2-0, men her møder Astralis også modstand af et aggressivt spillende Team Liquid. Astralis kommer skidt fra start og kan ikke fungere optimalt, men alligevel ender de på toppen.

Dust2 ender med en sejr til Astralis på 16 – 11.

Det er ved at være en garanti, at Astralis vinder selvom spillet det ikke fungere helt, de er i en klasse for sig selv. I London var det tredje pokal på stribe.