Forside esport Astralis videre til semifinalen i FACEIT London

Astralis videre til semifinalen i FACEIT London

DEL
Blast Pro Series
Foto af Astralis i den nye trøje med eSports.com på den ene brystkasse Foto: RFRSH Entertainment

Frederica AVISEN fulgte slaget i London meller to af de største giganter i Counterstrike også kalder CS:GO. Danske Astralis mod FaZa Clan med den måske vragede kaptajn fra Danmark Finn “Karrigan” Andersen. Læs om kampen her.

Det startede egenligt med lidt forvirring om hvor vi skulle se kampen, DR har været den kanal, der har været mest oppe på beatet når det kommer til visning af E-sport. DR3 har skabt en super platform med gode og kompetente værter. Vi kiggede længe efter programmet fredag aften for at finde ud af om DR3 kun havde konkurrence til streaming.

Normalt kan man se direkte transmission på turneringshjemmesiden, på Twitch eller Youtube, men kvalitetet af værterne på DR3 gør, at det er den fortrukne platform.

Nå tilbage til et fyldt Wembley Arena og kampen om 500.000 USD.

Astralis mod FaZe Clan, forud for kampen havde FaZe Clan luftet tanken om, at Finn “Karrigan” Andersen måske var bænket som kaptajn. Det var svært at finde ud af også for eksperterne i studiet, men han sad på kaptajn pladsen. Nikola “NiKo Kovač fra FaZe Clan var udtænkt som ny kaptajn, han styrede også ved et par lejligheder, men Finn sad stadig som den overordnede kaptajn. Måske var det taktik for at ryste Astralis.

Mirage første map

Verdens nummer et Astralis kom dårligt fra start, Faze Clan kom hurtigt foran med 0-3. Astralis sætter ind med godt teamwork og er dygtige nok til at komme på 3-3, de fortsætter deres dominans indtil stillingen 9-3. Ved stillingen 12-4 til Astralis koger hele salen med de mange fans af Astralis, det ligner en sikker sejr. I counterstrike kan alt ske. Den svenske topspiller fra FaZE Olof “Olofmeister” Kajbaer var tilbage efter sygdom og personlige problemer, hav var særdeles velspillede og selvom en af de allerbedste i verden nemlig Håvard “Rain” Nygaard spillede meget svagt kom FaZe Clan tilbage. FaZe Clan kommer på hårdt arbejde og ved stillingen 12-11 kommer Astralis igang igen.

Map vinder Astralis: 16-14

Inferno anden map

FaZe Clan starter ud som om de har noget at bevise og får et fornuftigt forspring på 3-10, inden Astralis kan stille noget op. Økonomien er meget vigtig i CS:GO og FaZe Clan er hele tiden foran. Astralis spillerne formår selvom, der er maksimum pressede, næsten altid at holde hovedet kold også kommer der balance i regnskabet 10-10. Herfra er det ingen sag for verdens bedste counterstrike hold Astralis, de vinder 16-12.

Map vinder Astralis: 16-12

Matchvinder Astralis 2-0

Her til morgen modtog Fredericia AVISEN følgende udtalelse om kampen fra den danske kaptajn på Astralis  Lukas “gla1ve” Rossander.

“Det var helt som forventet vanvittigt spændende. Vi følte flere gange, vi var ovenpå, men i perioder blev begge maps virkelig tætte. Jeg er selvfølgelig super glad for, at vi holder hovedet koldt i de afgørende faser, specielt i andet map, hvor vi er bagud 10-5 og så vinder 9 runder i streg, før de får en enkelt runde mere”

“Vi mærkede virkelig opbakningen fra de mange danske fans, og dem bliver der brug for igen! Der venter nu en fed semifinale mod Liquid – måske turneringens bedste og mest spændende kamp. Vi har revanche til gode fra tidligere i turneringen og jeg kan godt love vi forbereder os til fingerspidserne! Vi er sultne efter at få en sejr over dem, men vigtigere – vi SKAL i den finale”

Semifinalen spilles kl. 20.45 og kan følges på DR.dk/tv