Med 14 måneder på verdensranglistens top og tre major-titler på 2 år har Astralis allerede skrevet sig ind i esportens historiebøger og nu har det danske Counter-Strike hold muligheden for at skrive endnu et kapitel i rækken. Således jagter “dupreeh”, “Magisk”, “gla1ve”, “Xyp9x” og “dev1ce” deres tredje Major-titel i træk.

En præstation, ingen har formået tidligere, men også en ekstremt svær udfordring for holdet, der lige nu ligger nummer 3 i verden og som denne gang må overlade favoritværdigheden til amerikanske Team Liquid.

Under normale omstændigheder vil en top 3 på verdensranglisten i mere end to år være en præstation af de ekstreme, men når man har været nummer 1 i 14 måneder og vundet alt, der er at vinde, er en tredjeplads ikke noget, der får træner Danny “zonic” Sørensen til at holde armene over hovedet i jubel:

– På den ene side vil vi aldrig stille os tilfreds med ikke, at være de bedste, men vi har også selv valgt at prioritere de store turneringer, spillernes sundhed og vores langsigtede muligheder for at holde sig på toppen. Vi arbejder hele tiden på den lange bane for at bygge et endnu mere solidt fundament, så Astralis kan forblive et tophold ikke bare nu og her, men også i mange år fremover. I den sammenhæng er vores resultater og præstationer i år om ikke fantastiske, så dog mere end godkendte. Vi har et ekstremt højt bundniveau, så nu skal vi have de sidste procenter tilbage på topniveauet, fortæller træneren, som fortsætter:

– Vi har haft tre rigtig gode træningsuger, hvor vi har forberedt os grundigt og arbejdet med at justere vores spil og især relationerne i spillet, så vi kan blive skarpere som hold. Vi har faktisk også flyttet rundt på et par spillere rent fysisk, men i sidste ende handler det om, at vi skal finde vores eget top-niveau. Så ved vi, at vi kan slå alle, lyder det.

– Samtidig kan vi også se, de fleste tophold har flyttet sig på nogle af de områder, vi selv har arbejdet med længe. Alle spiller på et helt andet niveau end tidligere både taktisk og i forhold til brug af utilities, så jeg tror, vi kommer til at se en af de bedst spillede Marjors nogensinde og måske også den tætteste. Vi er taget til Berlin for at vinde, men det er ikke anderledes end nogen anden turnering, fortæller “zonic”, der godt er klar over betydningen af en eventuel triumf: Opbakning og historiske muligheder giver god energi At Astralis kan skabe historie og har stor bevågenhed fra både danske og internationale fans er noget, træneren har tænkt sig at bruge positivt:

– Vi ved jo godt, at det er en speciel turnering, og at vi kan skabe et historisk resultat. Der vil helt sikkert også være mange danskere i arenaen, der rejser ned for at støtte op om os lige som vi får masser af opbakning hjemme. Det tager vi kun positivt og det er egentlig ikke noget ekstra pres, for en Major vil altid være den absolut sværeste turnering at vinde uanset forholdene og tidligere resultater.

– Om det er første eller 4. titel gør ingen forskel, når man først sidder der, så vi tager alt positiv energi med hjemmefra, holder hovedet koldt og gør alt for at vise alle, hvad Astralis står for, slår Danny “zonic” Sørensen fast. Første kamp i Majoren bliver for Astralis’ vedkommende onsdag kl 13:15, hvor modstanderne er russiske DreamEaters. Et hold, der for mange nok vil være totalt ukendte, men som Astralis agter at møde præcis som alle de store hold:

– Vi kendte ikke meget til DreamEaters før turneringen, men har haft muligheden for at se dem og analysere på det, de kan. Det er et hold, der lever meget på momentum og historisk set er der altid nogle af de mindre hold, der har spillet sig varme og tager god energi med fra kvalifikationen, og som overrasker de større hold i de første runder. Det bliver under alle omstændigheder fedt at komme i gang, og jeg tror det bliver en vanvittigt interessant turnering at se, runder træneren af.

Hovedturneringen i Majoren indledes onsdag kl. 12. Udover Astralis deltager danske North også i turneringen, hvor de har kvalificeret sig fra de indledende runder. Finn “karrigan” Andersen stiller denne gang op for det internationale hold Mousesports.

Majoren kan følges på TV2ZULU og online på Twitch.tv/starladder.

https://www.facebook.com/demezafredericia/?ref=br_rs