Årets Art Zone i Fredericia er ”Havet er så blåt som øjet ser”, der er en stor kunstinstallation i Kanalbyen. Vi har talt med kunstnerne bag.

I Trekantområdets Festuge er der i hver af de syv kommuner udpeget en Art Zone, der er et særligt område, som i løbet af ugen vil danne ramme om en række meget forskellige kunstprojekter. I Fredericia er Kanalbyen i år udpeget til Art Zone.

Kunstnerkollektivet Vontrapp har skabt en stor kunstinstallation, som breder sig ud i hele Kanalbyen og inviterer festugens gæster til at bevæge sig rundt i Kanalbyens store nøgne område, hvor en rute af lysmaster snor sig rundt. Havet er trukket på land og transformerer masterne til en kunstinstallation.

Kom ned og se, hvordan Kanalbyen i Fredericia, pludseligt har forandret sig. Der er noget, der har åbnet området op, så man kan se det med nye øjne og bevæges. Havet er blevet hevet ind på land af kunstnerkollektivet Vontrapp.

Vandet er kommet med på land i Kanalbyen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Publikums øjne og ører åbnes for forandringen af kunstnerkollektivet Vontrapp, der giver en rundvisning i værket på Kulturnatten kl. 17 og igen kl. 19. Rundvisningen er en ’interaktiv vandreperformance’, som begynder ved Coffee Corner, Gammel Havn.

Mere af den flotte kunst fra Vontrapp damerne. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Værket åbnes allerede søndag den 26. august, hvor man også kan komme på en interaktiv vandreperformance kl. kl. 15 og 17 i Kanalbyen. Der er fri entré begge dage.

https://www.place2live.dk/fredericia/