Det store tema til Trekantområdets Festuge er “se mig”, vi er endnu engang på gaden for at se nærmere på de mange kulturelle arrangementer som festugen tilbyder.
Art Zone – Borgertæppet
På Rådhuspladsen i Fredericia er nogle af de velkendte pop-up telte fra Fredericia Shopping blevet slået op. De skal huse det som man kalder Borgertæppet en mulighed for alle borgere til at deltage med deres kunstneriske evner. Projektet hedder Art Zone, og der skal laves et tæppe som udstilles fredag, det har været muligt af aflevere billeder og andet materiale til at inspirere og blive videre bearbejdet. Her er bunker af papir, billeder, maling, lim og tuscher.
Borgertæppet
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

På hjemmesiden for Trekantområdets Festuge kan man læse at borgertæppet vil vende blikket udad så fokus ændres fra “se mig” til “vi ser hinanden”. De to kunstnere Karen Thomsen og Britta Egebjerg er til stede og kan assistere de kunstnere i alle aldre som ønsker at deltage. Planen er at tråde kunstværkerne sammen så byens DNA tegner et mangfoldighedsportræt – skabt af byens borgere på tværs af alder, køn og social status.

Karen T. siger: “I går måtte vi aflyse at være her da regnen silede ned, så vi var på produktionsskolen og producere og gøre klar til i dag”. På fredag er det muligt at se det endelige resultat, og allerede her i dag bliver der produceret på livet løs.

Borgertæppet
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Alle kan deltage i skabelsen af Borgertæppet og der er masser af indhold og klippe, klistre og arbejde videre på. Workshoppen med at skabe Fredericia DNA kører indtil fredag fra klokken 10-15 hver dag, og det er gratis at deltage.

Borgertæppet
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Ferniseringen og det fuldendte værk kan ses på Rådhuspladsen til Kulturnatten kl. 16.00, kom ned og sæt dit eget præg på Borgertæppet

Art Zone er støttet af Statens Kunstfond.