Inger Nielsen
Byrådsmedlem Dansk folkeparti
Brovadvej 46
7000 Fredericia

Dansk Folkeparti blev enige med regeringen, SF og Enhedslisten om en aftale vedrørende en ny ret til tidlig pension – den såkaldte ’Arne-pension’.

Dansk Folkeparti har derfor også fokuseret på, at forbedre seniorpensionsordningen for de reelt nedslidte og har fået med som en del af den endelige aftale, at kravet til en persons arbejdsevne i seniorpensionsordningen lempes fra 15 timer til 18 timer. Dette ser jeg som et løft, der vil noget og kan mærkes idet denne pension kan søges 6 år før pensionsalderen.

For Dansk Folkeparti har det været afgørende at arbejde konstruktivt med regeringen om, at forbedre den model, som regeringen fremlagde tilbage i august og som betyder, at personer som opfylder kravet til anciennitet, kan opnå retten til tidlig pension enten 1, 2 eller 3 år før den til enhver tid gældende folkepensionsalder. Denne pension er gjort attraktiv ved, at de som indbetalt til efterlønnen kan få den udbetalt skattefrit, der bliver råd til at forsøde pensionisttilværelsen for en stor gruppe mennesker.

Derudover har Dansk Folkeparti kæmpet for, at der bliver afsat en særlig pulje på 100 mio. kr. til et forbedret arbejdsmiljø, så færre får behov for at benytte sig af retten til tidlig pension.

En del af regningen skál betales ved at jobcentrene skal spare. Det er jeg som politiker ikke så glad for, men lad os nu se.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer