Danmark møder søndag DR Congo til VM-slutrunden i håndbold. På DR Congos holdkort figurerer Thierry Gauthier Mvumbi, og ifølge VM-slutrundens hjemmeside vejer han 89 kilo, der er fordelt ud over 176 cm.

Det virker usandsynligt, at stregspillerens vægt er den rigtige, der er opgivet i de officielle statistiker, men sikkert er det, at der venter et sandt monster til de danske forsvarspillere, der får sit at se til. Da upåagtede DR Congo fredag spillede mod Argentina kom den atypiske stregspiller på måltavlen fire gange på fire forsøg, og de danske spillere er forberedt på, hvad der venter dem.

Direkte adspurgt om stregspillerens officielle kampvægt på 89 kilo siger Danmarks målmand, Niklas Landin, følgende:

»Så vejer han jo mindre end mig. Han er jo en stor fætter, og han er nok svær at holde,« siger den danske keeper til Ekstra Bladet.

Til dagligt spiller Thierry Gouthier Mvumbi i den fjerdebedste franske række, hvor han tørner ud for klubben Dreux AC. Netop det er kendetegnede for fyraftensprofferne fra DR Congo, der primært gør sig i de lavere franske rækker. 

På holdet er der blandt andet en kending af dansk håndbold i form af Audray Tuzolana, der ifølge Wikipedia er noteret for fire franske landskampe i perioden 2007-09 med ni mål til følge. Siden har han besluttet sig for at tørne ud for DR Congo, og i 2011-12 blev det til en enkelt sæson i Bjerringbro-Silkeborg, men det blev  ikke til nogen stor succes, da opholdet blev præget af skader og Tuzolana derfor ikke faldt ind på holdet. I stedet skiftede han retur til fransk håndbold, hvor han i en del år spillede i Tremblay, og nu er playmakeren altså droslet helt ned og spiller, i lighed med 89 kilo tunge Mvumbi, i Dreux AC.

Danmark møder DR Congo søndag aften klokken 20:30, og kampen kan ses direkte på TV 2.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer