I løbet af arbejdsdagen sidder vi for meget ned – 52 procent af os sidder ned i mere end 8 timer på en hverdag, selv om mange af os hellere vil væk fra stolen og have en mere aktiv arbejdsdag og hverdag. Derfor skyder Dansk Firmaidrætsforbund sammen med Firmaidrætten i Fredericia og Fredericia kommune gang i et initiativ, der skal hjælpe lokale arbejdspladser i Fredericia og omegn med at få mere motion i hverdagen – både før, i og efter arbejdstiden.

Hvordan kommer vi i gang?

– Da jeg for snart 20 år blev ansat som projektleder på projektet: Motion på fynske arbejdspladser, der skulle motivere og inspirere til fysisk aktivitet i løbet af en arbejdsdag, var der tydelig modstand, fortæller Trine Kyed.


– Det var op ad bakke og krævede gode overtalelsesevner, selv om projektet var besluttet og pengene bevilget, MEN sådan er det slet ikke i dag, tilføjer Trine Kyed, der i dag arbejder som udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund. – Nu spørger arbejdspladserne ikke hvorfor, men hvordan. De efterspørger konkret viden og værktøjer til, hvordan de kommer i gang? Hvilke aktiviteter kan vi få alle kollegerne med til? Hvor lang tid skal vi bruge? Hvordan undgår vi, at nogen bliver stødt? Og skal det være i eller efter arbejdstiden? Der er rigtig mange gode spørgsmål, fortæller Trine Kyed. 

Slut med at sidde på den flade

Nu inviterer Firmaidrætten i Fredericia, Fredericia Kommune og Dansk Firmaidrætsforbund med Trine Kyed og udviklingskonsulent Dan Hansen i spidsen indenfor for at give hjælp til og svar på deres mange spørgsmål. Det skal være slut med de alt for mange stillesiddende timer på den flade.

Der er tale om en skræddersyet uddannelse, hvor medarbejdere bliver uddannet til Sundhedsambassadører. Her får deltagerne netop den konkrete viden og de værktøjer, som arbejdspladserne efterspørger i jagten på “hvordan”. 

Alle fra arbejdspladser i og omkring Fredericia kan tilmelde sig uddannelsen, og de gratis pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet. Første moduler af uddannelsen afholdes tirsdag den 27. august 2019 på Hannerup Engvej. Herefter kan uddannelsen suppleres med modul 2 onsdag den 9. oktober 2019 samme sted.

http://www.fretri.dk/