I den senere tid har arbejdet med jordskredene på Fredericia Vold stået på. Vi har talt med kulturarvinspektør hos Museerne i Fredericia, Mikael Holdgaard Nielsen, om arbejdet.

Tidligere på året var der flere jordskred på Fredericia Vold. Det kom som følge af det store nedbør, der har været, og nu er en stor reetablering igang. Vi har talt med Mikael Holdgaard Nielsen, der gør os klogere på situationen.

»Vi har haft to store skred, der blev forårsaget af de store regnvejrsmængder i starten af 2020. Nu er de reetableret ved at vi har fjernet skredjord, og bygget det op med stabilgrus og den muldjord, som man nu kan se. Nu skal der lægges voldgræs på det,« siger Mikael og kommer ind på, hvad man tænkte, da der kom flere skred:

»Man håber ikke, at det sker flere steder, men det her er en reaktivering af to eksisterende skred, så jeg er ikke så nervøs. Man kan se, at det er sket andre steder tidligere, men det er vilkårerne.«

Pt. kan man ikke lave gennemkørsel på strækningen, hvor der arbejdes. (Foto: AVISEN)

Volden er et sted, som mange benytter sig af til både løbe- og gåture, men også et sted, som er ærekært for fredericianere. Et af kravene til en entreprenøren har derfor været, at man skal være nænsom.

»Det skal man være, ja. En stor del af den vægtning var, at man skulle tage hensyn til fortidens minder, da det er vigtigt når man arbejder på noget fredet,« forklarer Mikael.

Tidligere på året blev der foretaget fældinger af træer så bastionerne blev helt åbne, men flere nye indgreb i forhold til at få volden gendannet til det, som den var historisk set, er ikke på tale.

»Vi har lavet de rydninger her. Det var i starten af 2020 for at man kunne få de skarpe bastioner og fortælle den militære historie, men det her bliver som hidtil,« siger Mikael.

Se hele indslaget med Mikael Holdgaard Nielsen i toppen af artiklen. ■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer