Fredericia AVISEN var her til morgen i Føtex City for at møde både Varehuschef Allan Riis og Apoteker Tine Klingsten til en snak om det nye apotek i varehuset. Selvom det hele peger fremad, så fortalte Tine også om følelserne ved at apotkerfaget er inde i en mere borgervenlig udvikling.

De fleste husker nok de gamle dage, hvor det at komme ind på et apotek, var som at komme ind i en anden verden. Jeg husker det som barn, som et sted der lugtede af faglighed og hvad der gik foregik i baglokalet, var en Harry Potter-film værdigt.

Der er sket meget siden, at jeg var barn – apotekerne har taget store skridt og i dag er udvalget langt mere end kun medicin. De helt moderne apoteker, så vi da Axeltorvs Apotek åbnede i Sundhedshuset, hvor de klassiske krukker, vægte og gamle apotekerværktøjer var fjernet til fordel for masser af lyse farver og print.

Under vores samtale i Føtex fortæller Tine Klingsten livligt om den store udvikling, men hun fortæller også om i går aftes, inden det skulle offentliggøres.

Tine Klingsten og Allan Riis. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Jeg sad i går aftes og tænkte, om det var det rigtige, jeg gør. Det gjorde ondt i hjertet, og jeg har gjort mig mange overvejelser, men det her er fremtiden”, konkluderede Tine Klingsten.

Vi følger efterfølgende med Tine ned i det originale Axeltorvs Apotek som de fraflytter i løbet af året. Her er det tydeligt, hvad det er som lå med i overvejelserne, det er jo på mange måder et kæmpe skifte.

Gammel apotekervægt i Axeltorvs Apotek. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Alle de krukker og remedier, der er her i butikken skal tilbage til fonden, det er jo nærmest museumsgenstande”, siger Line og fortsætter, “men jeg må også sande, at det der var moderne engang, ikke er det mere”.

Der er meget, der har forandret sig og Tine er godt rustet til fremtiden med nye robotter og butikker i øjenhøjde. Specielt med den nye placering i Føtex vil man opleve en 3,5 meter høj robot, der finder varer med lynets hast, det vil være et mindset, hvor personalet kan vejlede kunderne, hvor de er i forvejen.

Fredericia Krone Apotek

Den 28. marts, når den røde snor kan klippes i Føtex, skal fredericianerne også til at lære et nyt navn at kende. Axeltorvs Apotek har i over 100 år haft samme navn, her kommer et nyt også i spil.

“Det skal hedde Fredericia Krone Apotek, vi har haft mange navne i spil. Men vi endte med det navn, da der både er Prinssesegade i spil her ved Føtex, og så at Sundhedshuset ligger i Dronningsgade. Udover det er der historien med Kong Frederik den III, som byens grundlægger og vores logo, der ligner en krone, så synes vi, at det var nærliggende at skifte til det navn“, siger Tine.

Selvom der har været mange forandringer frem mod de moderne apoteker vi har i dag og ser i fremtiden, så består de hvide kitler.

Annonce