Førhen var lus noget der kom i perioder, men apoteker Lonnie Mellin fra Apoteket i Fredericia Sundhedshus fortæller, at det er en tendens, der er vendt.

Førhen var lus noget, der var der i en periode og så kom det ikke igen i lang tid, men nu er det noget, der nærmest er en tendens hele året, men hvad kan man gøre ved det?

Fredericia AVISEN har besøgt Apoteket i Fredericia Sundhedshus, hvor Lonnie Mellin fortæller om lus og hvad man skal gøre.

“Man skal samle håret på børnene eller sætte det op så man ikke har løst hår,” siger Lonnie, der også har flere produkter på hylderne, der forebygger og nedkæmper lus, hvis uheldet har været ud.

“Der er mange forskellige måder at behandle lus på alt efter produktet,” siger Lonnie.

Et af de typiske steder man bliver smittet med lus er i skolen og lignende steder, og der kan man gøre enkelte forebyggende ting så ens barn ikke bliver ramt.

“Som nævnt kan man samle håret og så skal man undgå at låne børster og huer fra kammeraterne, men ellers kan man ikke gøre noget,” siger Lonnie.

Hvordan er tendensen med lus lige pt.?

“Der er stort altid nogen der har lus. Førhen var det meget i perioder, men nu er det året rundt,” konstaterer Lonnie.

Hvorfor har det ændret sig?

“Der er nogen, der ikke får det behandlet, og så har man lige været henne i skolen og så bliver man smittet. Lusene smutter frem og tilbage, og så er udfordringen, hvis en fra klassen ikke bliver handlet,” slutter Lonnie.

Om lus:

Lus er insekter, der lever som blodsugende snyltere. Kun tre lusearter kan leve på mennesker: Hovedlus, kropslus og fladlus. Hovedlus, som denne artikel handler om, er den mest udbredte herhjemme og kan være vanskelig at komme af med. Der er dog en række gode råd, du kan følge for at få bugt med lusene og allerhelst undgå, at du eller dit barn smittes igen og igen.

Hovedlus lever i hovedbunden, hvor der er varme, høj luftfugtighed og let adgang til at suge blod. Det har ingen betydning, om håret er rent eller snavset. Lus kan hverken hoppe eller flyve, men de bevæger sig hurtigt rundt i hovedbunden og holder altid fast med en klo i et hårstrå. Lus bevæger sig sjældent længere ud i håret. Falder lusen ud af håret, kan den overleve op til to døgn, men dør oftest langt tidligere.

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/