Lønningsdagen nærmer sig, og mange danskere går traditionen tro hen til hæveautomaten eller i banken for at omsætte løn, pension og andre indtægter til kontanter, som de betaler med i butikkerne.

Landets apoteker opfordrer nu til, at man lader pengene stå på kontoen og betaler med betalingskortet. Så undgår man at bruge kontanter. Det indebærer nemlig en smitterisiko i forhold til COVID-19, når mønter og sedler passerer hænder fra den ene person til anden. Derfor foretrækker apotekerne betaling med kort.

En del apoteker tager også imod MobilePay – bl.a. i forbindelse med ordningen medicin to-go, der er en af de nye kreative måder, mange apoteker har taget i brug for at sikre danskerne deres medicin uden at risikere smitte. Den indebærer, at man bestiller medicinen telefonisk eller over nettet og får den bragt ud til sin bil på P-pladsen uden for apoteket. Derved slipper man for at gå ind. Så betaler man blot med MobilePay, eller man gennemfører handlen som e-handel over nettet.

Apotekerforeningen understreger samtidig, at hvis en kunde ikke har andre muligheder end kontanter, så tager apoteket selvfølgelig imod det. Alle skal have deres medicin.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer