Det er en særlig tid vi lever i, hele Danmark er lukket ned og vi går alle sammen hjemme i vores egen lille osteklokke. Nogle har hamstret, ja faktisk så meget at håndsprit og andre værnemidler er en stor mangelvare. Efterhånden kommer mere ind, men de udsatte har ikke en chance for at få fingrene i håndsprit. Det laver apoteker ved Krone Apoteket, Tine Klingsten, om på.

Efterspørgslen på håndsprit har aldrig været større og forretninger melder udsolgt. Det fik apoteker Tine Klingsten på Fredericia Krone Apotek til at tænke på om nu de mest udsatte også fik hjælp? Derfor kontaktede hun strategi for udsathed som formidlede kontakten til Kirkens Korshærs varmestue.

“Vi oplever at folk hamstre håndsprit og det fik mig til at tænke på om nogen gør noget for de bedst udsatte. Derfor har vo reserveret håndsprit til særlige grupper og vi har doneret en lille slags hjælpepakke med håndsprit, lommeletter og ernæringsdrik. En lille ting for os, men forhåbentligt til hjælp for andre,” fortæller Tine Klingsten til Fredericia AVISEN.

Også stor glæde hos Kirkens Korshær, der har modtaget 50 flasker håndsprit, lommeletter og ernæringsdrik til særligt udsatte på deres varmestue.

“Det er en svær tid for de udsatte borgere i Fredericia. Den største udfordring er, at alle deres faste ting er lukket. Alt det de plejer at gøre i hverdagen er lukket. Deres faste rutiner er detr ikke mere. En del af dem har også en ekstra nervøsitet og bekymring med alt den her snak om sygdom. De kommer til at være mere hjemme, hvilket også påvirker dem, for det synes de er svært”, fortæller leder af Kirkens Korshærs Varmestue, Bjarne Dahlmann og fortsætter:

“Vi har valgt at holde lukket, så folk ikke kan komme ind – men de kan komme og hente mad. En del af det er også at man nu kan få håndsprit og proteindrik. Det har stor betydning for brugerne, at der er andre der tænker på dem. En ting er at vi gør det, men det er noget andet når andre dele af samfundet tænker på deres ve og vel”.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
René Schmidt
René Schmidt
6 måneder siden

Godt initiativ fra et super apotek, som i min mening er byens absolut bedste.

Vil dog godt lige spørge Fredericiaavisen.dk om i læser korrektur på jeres artikler?

Tror ikke, at jeg nogensinde har læst en af jeres artikler, uden at finde mindst 2-3 stave -og/eller grammatik fejl. Hvis man er journalist, så er det vel et krav, at man kan stave og har styr på gramatikken?

I denne arikel er det f.eks.:

“Vi oplever at folk hamstre håndsprit” – folk hamstrer, ikke hamstre.

” gør noget for de bedst udsatte” – for de bedst udsatte?? Er vel mest udsatte.

“Derfor har vo reserveret håndsprit” – vo skulle være vi.

Så måske det er værd at bruge lidt tid på at læse korrektur på jeres artikler, samt sikre at jeres “journalister” kan stave og har styr på deres danske grammatik.