AP Pension og BankInvest udvider deres eksisterende samarbejde på kapitalforvaltningsområdet med et nyt samarbejde om investering i boligejendomme.

AP Pension og BankInvest udvider nu deres eksisterende samarbejde på kapitalforvaltningsområdet med et nyt samarbejde om investering i boligejendomme. AP Pension har i den forbindelse indgået en aftale med det internationale investeringsselskab Castlelake, L.P. om at købe det danske ejendomsselskab Bostad A/S og deres samlede portefølje af boligejendomme i Danmark.

Handlen omfatter mere end 70 boligejendomme placeret i og omkring 12 regionale vækstbyer på Sjælland, Fyn og i Jylland, og det er denne portefølje af ejendomme, som BankInvest i samarbejde med AP Pension forventer at kunne tilbyde sine investorer.

BankInvest ser potentiale i boligejendomme

BankInvest har siden 2018 investeret i erhvervsejendomme, hvor BankInvests samlede portefølje har en markedsværdi på cirka 7,5 mia. kroner pr. oktober 2021. Det er BankInvests forventning, at der vil være tilsvarende stor efterspørgsel på investeringer i boligejendomme.

– I BankInvest arbejder vi løbende på at tilbyde alternativer til vores kunder, som normalt er forbeholdt pensionsselskaber og andre institutionelle investorer. Alternativer, i dette tilfælde boligejendomme, er et godt supplement til investeringer i børsnoterede aktier og obligationer, siger Lars Bo Bertram, CEO i BankInvest.

Langsigtet investering for AP Pension
For AP Pension er investeringen først og fremmest en mulighed for at skabe et solidt, langsitet afkast til kunderne, men udover selve investeringscasen ser den administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, også et stort potentiel i det kommende samarbejde med BankInvest.

– Købet af Bostad A/S og deres ejendomsportefølje er kun første trin i det kommende samarbejde. AP Ejendomme er en af landets førende ejendomsudviklere, og vi har en stor pipeline af udviklingsprojekter, som vi løbende har brug for at kunne afsætte i markedet. Aftalen med BankInvest giver os en større investeringskapacitet og dermed mulighed for at beholde flere at vores færdige boligprojekter i eget regi, siger Peter Olsson.

Thylander skal hjælpe med drift og forvaltning
Den danske ejendomsforvalter Thylander har bistået AP Pension med handlen, og vil efterfølgende også samarbejde med AP Pension om at forvalte og drive den nyindkøbte ejendomsportefølje.

– Der er tale om en stor portefølje på mere end 70 ejendomme, så vi har ønsket at have en stærk partner til at hjælpe med den løbende drift og forvaltning. Det er vigtigt, at vi har både ressourcerne og kompetencerne til at sikre, at projektet kommer godt fra start, siger Peter Olsson.

Handlen mellem AP Pension og Castlelake er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.