Der blev samlet set registreret 130 indbrud den 24. december . Det viser Rigspolitiets daglige opgørelse.

Dermed er antallet af indbrud i julen fortsat på samme relativt lave niveau som sidste år. Antallet forventes dog at stige i takt med at flere vender hjem fra juleferie.

– Sidste år var et år med få indbrud set i forhold til de tidligere år. Vi glæder os over, at niveauet indtil videre ser ud til at være det samme i år, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

– Men det er en utroligt krænkende oplevelse at finde sit hjem gennemrodet af indbrudstyve. Derfor er det fortsat et område, som vil være strategisk prioriteret i alle politikredse, siger han.

Derfor har politiet udarbejdet en operativ strategi mod indbrud i private hjem. Frem mod 2020 er det målet at nedbringe antallet af indbrud yderligere og øge antallet af gerningsmænd, som bliver anholdt og dømt. Det skal blandt andet ske ved at øge kvaliteten af de spor, der sikres fra gerningsstederne, og ved i endnu højere grad at gå analytisk til værks for at se mønstre i gerningsmændene modus.

Et af værktøjerne er politiets indbrudsapp, der skal sikre, at alle relevante oplysninger om et indbrud registreres korrekt (se billedet).

Opgørelsen over de anmeldte indbrud kan ses herunder.