Den danske landsholdsspiller Annette Jensen begyndte i sommeren 2018 et nyt og måske afsluttende kapitel af sin karriere med et skift fra TTH Holstebro til Team Esbjerg, hvor hun skal spille de næste to år. Vi ser her tilbage på spilleren, der begyndte sin fornemme karriere i Fredericia HK. 

Når man er 27 år, burde man ikke være i nærheden af pensionsalderen. Men inden for de fleste sportsgrene på eliteniveau, er spillerne i efteråret af deres karriere, når de nærmer sig de 30 år. Annette Jensen, som begyndte karrieren i Fredericia HK, er ingen undtagelse, så selvom hun måske ikke ligefrem har planlagt at lægge håndbold skoene på hylden foreløbigt, vælger hun nok sine klubber med omhu. Efter 373 kampe i Primo Tours ligaen, 22 kampe i EHF Cuppen og 251 i Norgepostenligaen ved man nok et og andet. 

Annette Jensen begyndte sin karriere i Fredericia HK blot 18 år gammel. Her spillede hun i to år, før hun i 2011 skiftede til Horsens HK. I løbet af tiden i Fredericia var hun med til at spille holdet til en 9. plads i 2009/10 og en 8. plads i 2010/11. Men den dygtige og ambitiøse spiller fra Fredericia ville mere. 

Tre danske klubber og et udlandseventyr i Norge

Annette Jensen spillede i 2. divisionsklubben Horsens HK i sæsonen 2011/12, hvor hun blev nummer 4 med klubben. Herefter rykkede hun videre til Slagelse FH, hvor hun skiftede til i 2012. Det første år spillede hun i damernes bedste række, men klubben blev erklæret konkurs i februar 2013, og herefter blev holdet rykket ned i 2. division. Annette Jensen fortsatte i stedet sin karriere med et udlandseventyr i Norge, nærmere betegnet i den norske klub Vipers Kristiansand. Selvom hun havde stor succes i sæsonen 2013/14 og at hun blev topscorer i ligaen, fik den nu 23-årige Annette Jensen ophævet sin kontrakt et år før tid, så hun kunne komme tilbage til Danmark og spille for Team Tvis Holstebro.

Hun var i sin tid rejst til Norge på en etårig kontrakt, som på baggrund af den succesfulde kontrakt blev forlænget med yderligere to år. Men sæsonen 2014/15 bød på mindre spilletid, og selvom hun trods alt nåede at score hele 86 mål, var der stadig et pænt stykke op til de 145 mål sæsonen før. Annette Jensen udtalte dengang i en pressemeddelelse, at tiden i Norge havde modnet hende, og at hun havde lært meget af især den måde, man trænede på i klubben. Hun følte selv, at hun havde to gode sæsoner i klubben, før de fik ny træner, og hun oplevede den største nedtur i karrieren, hvilket hun dog også lærte meget af.

Holstebros træner udtalte dengang, at Annette Jensen længe havde været i søgelyset som en spændende spiller, da hun havde meget direkte og bevægelig spil og desuden var en glimrende forsvarsspiller. I TTH Holstebro spillede hun fra 2015-18 og nåede at spille 97 kampe i den sort-hvide trøje. Playmakeren opnåede i den periode at blive anfører for holdet og EHF Cup-vinder i 2016/17. Og i 2018 tog hun så skridtet videre med endnu et klubskifte for at udvikle sig og blive bedre, hvilket efter hendes eget udsagn krævede kampe på topniveau samt daglig træning sammen med landsholdsspillere. Den udvikling mente hun at kunne gennemgå i Team Esbjerg, som hun underskrev en toårig kontrakt med. Hun mente, at Team Esbjerg havde et godt trænerteam, høje nationale og internationale ambitioner samt et godt træningsmiljø, som hun kunne lære en masse af. Og herudover lå der endnu en årsag bag valget: Ambitionen om en VM-kvalifikation med landsholdet!å

Hendes form og indflydelse på landsholdet

Annette Jensen fik nemlig sin landsholdsdebut for Danmark i 2016 mod Norge og har siden spillet yderligere 10 kampe i den røde trøje. Danmark har haft svært ved at leve op til fordums storhedstid, hvilket også fremgår tydelig på deres odds på vinderen af VM 2019, hvor du med online betting hos 888 Sport kan finde Danmark til 21.00, mens Norge ligger helt i top med laveste odds som vinder til odds 2.80. Danmark havde deres storhedstid i 1990erne, hvor blandt andet Anja Andersen, Camilla Andersen, Janne Kolling og en lang række andre stjerner under træner Ulrik Wilbek var med til at vinde imponerende tre OL-guldmedaljer, et VM samt tre EM-guldmedaljer. Siden 2006 har Danmark ikke kunnet leve op til de tidligere præstationer, og en bronzemedalje ved VM i Serbien i 2013 har været det bedste resultat. I dag er det den tidligere spiller på herrelandsholdet Klavs Bruun Jørgensen, som står i spidsen som træner for håndbolddamerne, der blandt andet tæller Annette Jensen i truppen.

Holdet kvalificerede sig til dette års VM i Tokyo, Japan ved at overlegent at slå Schweiz i to playoffkampe, og landstræneren stiler efter minimum en plads i top 7, der automatisk udløser en billet til OL i Tokyo i 2020. Danmark har ikke ligefrem fået en drømmelodtrækning til grundspillet, hvor de møder de forsvarende verdensmestre Frankrig samt Tyskland, Sydkorea, Brasilien og Australien. Faktisk gik landstræner Bruun Jørgensen i et interview med TV2 Sporten så langt som at kalde den for en dræbergruppe. Ved seneste VM i Tyskland blev Danmark nummer seks.

Men måske kan Annette Jensens seneste skifte til Team Esbjerg være med til at gøre en forskel for det danske kvindelandshold. På det seneste har hun nemlig fået mere spilletid og mener selv, at hun er ved at lære holdet godt at kende og finde sin rolle. Playmakerpositionen er nemlig en plads, der ifølge Annette Jensen selv, tager tid at falde til på, fordi man skal lære sine medspillere godt at kende for at vide, hvordan man bedst styrer og fordeler i forhold til de enkelte spillere. Om de udfordringer, hun har fået på sit nye hold, er noget, hun kan bruge på landsholdet, bliver spændende at følge, når VM løber af stablen fra 30. november og en måned frem.