Fredericia AVISEN besøgte guldsmeden Anne Vibeke Rossing i Jyllandsgade, hvor vi talte med den søde butiksassistent, Rikke Schøsler. Hun viste os flere smykker og gav samtidig bud på, hvad der hitter til årets konfirmations- og studentergaver.

Lund Copenhagen smykker hos Guldsmed Anne Vibeke Rossing. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Regnen har lagt sig over Fredericia, men det forhindrer os ikke i at tage en tur gennem gågaden, hvor menneskerne strømmer frem og tilbage. Inde hos guldsmed Anne Vibeke Rossing er humøret i top.

Vi går ind i butikken, hvor vi bliver mødt af et meget imødekommende personale, som med et stort JA vil tale med os. Vi bevæger os ned bagerst i butikken, hvor Rikke Schøsler viser de forskellige smykker frem og fortæller os om butikken.

”Vi er en forretning som spænder meget bredt, og vi har mange forskellige smykker, blandt andet til de helt unge på 14-15 år, men også til kvinden på 90 år. Så vi kan næsten alt”, fortæller Rikke Schøsler.

Vores kunder er forskellige

”Mange af de unge går efter ørenringe, og de lidt ældre vælgere oftere halskæden. Vi har også et stort udvalg i vielsesringe og i herresmykker”, fortæller Rikke Schøsler

Men nu er det konfirmations- og studentertid og der har flere smag for Lund Copenhagens marguerit og livets træ-smykker.

Anne Vibeke Rossings udstilling af Lund Copenhagen smykker. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Rikke Schøsler viser mig hen til smykkerne og fortæller, hvor meget de unge er vilde med margueritten, som også er blevet en stærk gaveidé, som alle bliver glad for.

Sammenhold ved guldsmeden

”Jeg er super glad for at være her, det er det bedste. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med smykker, men også det, at man kan være sig selv og vi har det så godt sammen, det betyder virkelig også noget”, fortæller Rikke Schøsler

Guldsmeden Anne Vibeke Rossing overtog forretningen efter sin mor, og nu har forretningen været på adressen i godt og vel 25 år.

Samtalen med Rikke Schøsler afsluttes med et grin og efter nogle små vittigheder. Man kan se massevis af fine billeder af smykker inde på deres instagram, #rossingguldsmed.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=292&TicketCategoryId=986
Annonce