Anne Mette og Lars Fromberg har i de seneste dage været i Fredericia på camping i Fredericia, og de har nydt godt af det gode vejr, som har præget byen.

På campingområdet ved Esplanaden, hvor man gratis som campist kan komme, er der en del campingvogne og autocampere for tiden. Der er både tyskere, hollændere og danskere, der ligger med udsigt til Lillebælt.

Vi gik en tur rundt på havnekajen, og på vores vej sad flere og nød morgensolen foran deres autocamper. To af dem var Anne Mette og Lars Fromberg, der kommer fra Andkær.

“Det er første gang, at vi er her på pladsen, men det er dejligt her. Der er meget kort afstand ind til byen, vi har jo Føtex ti minutters gang væk. Det er helt fantastisk,” siger Lars.

Med udsigt til Lillebælt kan man holde til på Esplanaden. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Normalt er Anne Mette og Lars ikke rundt i det danske sommerland på den måde med deres camper. Indtil fornyelig var den nemlig indregistreret på tyske plader. 

“Det her er vores jomfrutur. Grunden til, at vi valgte lige præcis her er, at vi ville herned for at fiske og så er det jo dejligt centralt,” siger Anne Mette og fortsætter:

“Området her er fantastisk, når vi har hund med. Der er lidt græs den kan gå på her. Vi har valgt at trække lidt væk fra den første del af pladsen, da der er mere ro her og ikke så trafikeret som det kan blive på hjørnet, når der kører biler lige forbi.”

Anne Mette og Lars er vant til at komme i Tyskland, hvor der er stellpladser, som man betaler for, men der er også steder, hvor man kan være gratis, men der kan man ikke komme af med noget, som det er tilfældet i Fredericia.

“Vores erfaring er, at når man er et sted, hvor det er gratis, bruger man flere penge i byen. I Fredericia bruger vi byen til at handle, og har blandt andet købt sko,” siger Anne Mette med et smil.

En båd fra Svendborg havde fundet vejen til Fredericia. (Foto: Matthias Runge / Fredericia AVISEN)

Hvad synes I om Fredericia som by?

“Førhen var Fredericia ikke min kop the, så der tog man til Vejle. Så snart man kom til Fredericia stank det af olie, men nu er vi igang med at genopdage byen kan man sige,” siger Anne Mette og slutter med at komme ind på planerne for resten af den danske sommer:

“Vi har været her i tre dage nu, og tager hjem imorgen (i dag, red.). Nu skal vi hjem at holde min fødselsdag i næste uge, og så tager vi måske en tur til, men det er også det gode ved den her ferieform. Man tager det meget som det kom,” slutter Anne Marie.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
2 måneder siden

Kom nu ind i kampen Fredericia Kommune.
Det er nu der kan tjenes penge, og nu der er sæson.
Men vi når sikkert først at få systemet til at virke når sæsonen er ovre.
Ligesom med cirkelbroen, den lån også brak et helt år.
I har vel vist i mange år, at sommer ligger lige her omkring?? eller er det en kæmpeoverraskelse.??