Det helt tunge skyts fra Danmarks Radio var rullet en tur til IBC i Erritsø, hvor lærere havde indstillet kantinedamen Ann Stuhr til en pris som en af hverdagens helte. Danmarks Radios P4 sendte live fra IBC i to timer med noget af en musikalsk julegave.

Da vi ankommer til IBC er der ved at være klar til to timers liveradio, det kræver noget af en udstyrspakke og der er også ledninger overalt. I en af de store forsamlingsrum er der opstillet stole, scene og gjort klar til dagens højdepunkt. Vi møder Ann, dagens kvinde i skysovs, alle vil have fat i hende, og hun ser lidt smånervøs og spændt ud.

Læs også:

Ann fanget få minutter før dagens live radioprogram. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Der kom flere og flere elever frem fra de mange klasselokaler og de rutinerede studieværter begyndte at guide publikum hvordan man skulle klappe og juble på de rigtige tidspunkter. Næsten som hvis en superkendis kom på besøg, så ville elever, lærere og pårørende alle tale med Ann. Jeg spottede Mads Christensen, bedre kendt som blærerøven, den titel kunne godt pakkes sammen for en stund, han påpegede over for Fredericia AVISEN, at det var Ann der var stjernen over dem alle i dag.

Mads Christensen var på IBC for at lave en lille Mads og Monopolet gimmick med Ann. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Mads Christensen skulle i dagens anledning lave lidt sjov med Ann omkring nogle opstillede dilemmaer som når han selv sidder i panelet hos Mads og Monopolet. Der var et dilemma omkring hvis en elev havde haft fingrene nede ved numsen og ikke vasket fingre før man står ved buffeten. Her viste Mads sit værd og fik alle til at grine da han sagde: “Man skal ikke klø sig i røven også i hamburgerryggen bagefter”.

Der var fyldt til bristepunktet flere gange undervejs. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Programmets trækplaster er helt klart Mads Langer og set ud fra hvor mange mobiltelefoner der filmer og tager billeder nærmest eksploderer, da han rammer scenen første gang. Med sig har Mads Langer den meget dygtige og erfarne guitarrist Vicky Singh. Mads Langer spiller igennem hele programmet, det er faktisk noget af en sjældenhed, da han opholder sig en del i USA.

Mads Langer var i topform på IBC i Erritsø. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Mads Langer sang på både dansk og engelsk, og mellem de andre numre som blev afviklet fra et studie, handlede det så om Ann. Hun skulle meget igennem i det to timers lange program og der var flere overraskelser undervejs, som da hun pludselig skulle møde en af sine favoritter fra det populære TV-program Landmand søger kærlighed. Eller at Niels Hausgaard pludselig er igennem på en telefon og giver Ann billetter til en udsolgt koncert på Fredericia Teater.

Sådan så det ud, da Ann var en del af en lille monopol som skulle løse problemer. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Ann er mester i at huske ansigter og navne, der kom også et par udfordringer som hun klarede næsten som en mønsterelev. Der var en enkelt ny medarbejder som hun ikke lige kunne huske, ellers kom de andre kollegaer og elevers navne som perler på en snor. Ann skulle også lytte til en optagelse af sine to sønner og gætte hvem der talte.

Selv efter hele showet var Ann slet ikke færdig med at være i spotlys. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Ann fortalte hun var lidt nervøs før det hele skulle i gang, men hun klarede det som havde hun ikke lavet andet hele livet. At se og mærke så meget kærlighed fra elever og kollegaer var en sand fornøjelse, at det var pakket ind i professionelle radiorammer fra Danmarks Radio og Mads Langer, gjorde denne hyldest af en af hverdagenshelte helt perfekt.

Efter showet talte vi med Ann, der synes det var en fed oplevelsen. Men da hun blev nomineret var hun ikke helt klar over, hvad der foregik.

“Jeg forstod det ikke helt, så jeg sendte faktisk journalisten videre. Jeg troede, at det var eleverne, der ville spørge om noget, som det har været tilfældet ved andre lejligheder,” sagde Ann, der dog endte med at opdage, at den altså var god nok med nomineringen:

“Jeg blev forvirret og kunne ikke være i mig selv. Det var stort,” fortæller hun.

Hele seancen med liveradioen blev overværet af hujende elever, og det faldt i god jord hos Ann.

“Jeg synes det er dejligt, da det er dem jeg kan lide at være blandt og være sammen med hver dag,” siger Ann, der har planer om at fortsætte på IBC mange år ud i fremtiden.

Tillykke til Ann – du er en af hverdagens helte.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer