Alt forløb fuldstændig efter planen for FC Fredericia indtil det 86. minut. Holdet førte 0-3 på udebane mod Hvidovre, men så indkasserede anfører Christian Ege Nielsen et fuldstændig unødvendigt rødt kort. Hvad der lignede en fejlfri præstation blev dermed skæmmet lidt af, at anføreren så rødt. Med sejren kravler FC Fredericia op på andenpladsen i 1. division.

FC Fredericia skulle torsdag aften forsøge at hente sæsonens første udesejr. Det skete på Kæmpernes Arena i Hvidovre, og betingelserne var i top. Hvidovre kom til kampen med nul point efter de første fire kampe i sæsonen, og til kampen var de uden den store offensive profil, Nicolaj Agger. Netop mål har været et stort problem for holdet fra den københavnske vestegn, der forud for opgøret blot stod noteret for to kasser, og tilmed havde lukket 11 mål ind.

På den anden side kom FC Fredericia med en dugfrisk sejr mod Silkeborg, hvor særligt defensiven stod skarpt. Defensiven lavede FC-træner Michael Hansen heller ikke om på, selvom der var varslet ændringer i startopstillingen som følge af det komprimerede kampprogram. Til gengæld startede Christian Ege og Agon Mucolli ude i forhold til det seneste opgør mod Silkeborg. Det gav følgende startopstilling:

Elias Olafsson
Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter
Mathias Gertsen – Raphael Onyedika
Dennis Høegh – Christian Tue – Kristian Kirkegaard
Anders Holvad

De fredericianske gæster startede kampen solidt. Pasningerne var gode og forsvaret var afstemt, men 12 minutter inde i opgøret var det ved at gå galt. En klodset tackling af Erik Nissen havde nær givet et straffespark til Hvidovre, men dommer Anders Skønt Voergaards fløjte forblev tavs. Det frustrerede Hvidovres Tobias Thomsen, der i sekvensen efter lavede en alt for voldsom tackling på Ritter, og fik kampen første gule kort.

Mathias Gertsen nød godt af den tilbagetrukne rolle, og styrede slagets gang med gode pasninger. Sådan en slog han efter 20 minutter til Mikkel Knudsen ,der var gået med frem. Knudsen gik til baglinjen og fik hjørne. Hjørnesparket tog Nicolaj Ritter sig af, og efter, at Hvidovre-keeper Mikkel Bruhn lavede en dårlig parade havnede bolden hos Erik Nissen, der bankede bolden i mål til en fredericiansk føring.

23 minutter inde i opgøret lavede Hvidovre et kæmpe forsvarskiks. Anders Holvad fik fat i bolden og driblede mod Mikkel Bruhns mål, og med et venstrebensspark udplacerede han keeperen. Og Holvad fortsatte. Efter en halv times spil bragte han FC Fredericia foran 0-3, da Ritter gik til baglinjen og fandt Anders Holvad i feltet, og han fik helflugtet bolden i mål.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Reaktionen kom prompte fra Hvidovre-træner Per Frandsen. Sebastian Avanzini, der prøvetrænede i FC Fredericia, blev sat på banen sammen med Oscar Buch. De afløste Nicklas Bjerre Schmidt og Ahmed Ilazovski, og netop Avanzini var lige efter indskiftningen ved at reducere, men hans følte spark midt i feltet strøg ved siden af mål.

Hvidovre havde det meste af første halvleg haft usikker boldomgang, og det kampbilllede fortsatte efterfølgende, men der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og derfor gik FC Fredericia til pause foran 0-3 efter en flot første halvleg.

I pausen foretog Michael Hansen den første udskiftning. Anfører Christian Ege havde fået et tiltrængt hvil fra start, og han kom ind og erstattede Mathias Gertsen. Også Hvidovre benyttede pausen til at skifte ud. Per Frandsen valgte at tage Christopher Østberg og Tobias Thomsen ud, og ind kom i stedet Kim Aabech og Hakan Redzepi.

https://www.vinmedmere.dk/

Efter 52 minutter var Hvidovre tæt på at reducere. Mikkel Nøhr fik bolden i feltet, og vendte rundt på en tallerken, men islandske Elias Olafsson viste klassen første gang, hvor han blev testet. FC-keeperen fortsatte storspillet fra Silkeborg-kampen, og slog bolden ud til hjørnespark.

63 minutter inde i opgøret blev fyr aften til den dobbelte målscorer Anders Holvad og Kristian Kirkegaard. Ind kom i stedet unge Alexander Jensen og Henry Uzo, og dermed var der lagt op til, at der skulle spares på de etablerede FC Fredericia-spillere i opgøret.

Med et kvarters tid igen var Dennis Høegh tæt på at komme på måltavlen. Uzo modtog bolden på højrekanten, og han spillede bagud til Høegh, og efter lidt betænkningstid forsøgte at han med et følt venstreben at sparke bolden ind i det lange hjørne, men bolden lige over opstanden i det lange hjørne.

Det var tydeligt, at FC Fredericia er inde i et hårdt program, og med en sikker føring blev det udnyttet med 11 minutter igen Raphael Onyedika, der igen havde leveret en god præstation, fik fyraften, og skulle have ladet batterierne op så han er helt klar til søndagens kamp. Ind i stedet kom Mathias Johannsen, der kom ind på den centrale midtbane ved siden af Ege. I sekvensen efter var det Tobias Ankers tur til at komme fra banen. Ind i stedet for ham kom Lukas Enevoldsen.

Efter en rolig anden halvleg kom der pludselig drama. Christian Ege lavede en glidende tackling midt på banen. Da han havde et gult kort i forvejen blev det takseret til endnu et gult, og på den måde blev FC Fredericia derfor reduceret til ti mand, da anføreren fik rødt kort med fire minutter tilbage af opgøret. Dermed kom der en kold spand vand i hovedet på FC Fredericia. Alt var forløbet efter planen. Ege havde fået restitueret det han skulle, men med ét blev det ødelagt så han ikke kan komme i spil til søndagens kamp mod FC Helsingør.

Det røde kort til trods holdt FC Fredericia stand og endte med at vinde 0-3. Næste gang holdet skal i aktion er på søndag på Monjasa Park, hvor FC Helsingør er modstanderen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer