Anføreren for Middelfart Boldklub hedder Peter Kristensen. Han har fået klubben ind under huden siden, at han skiftede til klubben fra Lillebæltsområdet i 2016. Selvom et nedrykningsspøgelse, lurer føler han sig overbevist om, at Middelfart har nok kvalitet til at overleve i 2. division.

I januar 2016 tog Peter Kristensens liv en ny drejning. Den nu 25-årig Peter skiftede barndomsklubben Vejle Boldklub ud med Middelfart Boldklub, da han skulle op at blive seniorspiller.

– VB er kendt for at skabe dygtige ungdomsspillere, og der var jeg både uheldig og heldig med, at de valgte nogle andre end mig. Tre af mine kammerater fik kontrakt, og jeg fik ingen, så jeg skulle videre. Jeg var med i bowlen, hvor der var en buffer og der gik lidt tid før, at de fandt ud af de ikke gav mig en kontrakt. Min daværende træner, Kim Engstrøm, som nu er i OB, anbefalede mig at skifte til Middelfart, siger Peter Kristensen og fortsætter:

– Man kan sige, at når man sorteres fra, så må man tage et skridt ned. For mig var det den rigtige beslutning. Hvis jeg skal pege på nogen, der har haft betydning for mig i VB, så er det også Kim, der var en slags fodbold-far for mig og anbefalede mig at skifte til Middelfart. Ham stolede jeg blindt på, da han sagde det. Han skabte kontakt til Lars Peter Hermansen, der var sportsdirektør på det tidspunkt, og efter én snak fandt vi ud af, at det var den rigtige.

Hvad tiltalte dig ved klubben dengang?

– Det er det samme nu. Jeg tror, at jeg som menneske adskiller mig fra andre spillere, da jeg er et familiemenneske. Det siger måske også noget, at jeg spillede i VB i 11 år. Jeg er glad, når jeg føler mig tryg. Det indtryk jeg fik af klubben, da jeg skiftede til dem, stemmer overens med det, der er i dag, siger Peter Kristensen.

Meget vand er løbet igennem Lillebælt siden, at Kristensen skiftede til Middelfart. Især i sommeren 2021 forlod markante navne Middelfart Boldklub. Det har betydet, at Peter Kristensen nu er helt oppe i hierarkiet.

– Vi har haft meget udskiftning, men uanset, hvem der er kommet ind, har de bidraget til fælleskabet. Vi har mistet ledere i Casper Johansen og Niclas Vemmelund, og vi har mistet profiler som Emil Lyng og Nikolaj Hagelskjær, der har været fanebærere og sat en kultur. Nu er det op til sådan en som mig at tage over, siger Peter Kristensen.

Hvordan er det nu pludselig selv at være en af kulturærene?

– Vi er uden de helt store profiler, der har prøvet alt muligt, men at se mig selv som en kulturbærer, er jeg stolt over, siger Kristensen.

Svær start på ny struktur i 2. division

Fra denne sæson blev der indført en ny struktur i 2. division. Tidligere var der flere 2. divisioner, men nu er det blevet én samlet række, og den er Middelfart kommet skidt fra start i. 17 kampe inde i sæsonen er Middelfart på sidstepladsen med ti point. Forude venter et nedrykningsspil, hvor der er to nedrykkere og op til den rigtige side af nedrykningsstregen har middelfarterne syv point.

– Jeg synes, at niveauet er blevet højere i den her sæson i rækken, men jeg synes, at i flere af de kampe vi har tabt, at det har været marginaler. Vi har fået Anders Jensen som ny træner, og han kommer med ny energi og tro på tingene. Jeg er sikker på, at vi er gode nok til at spille med, og vi kan slå alle, når vi rammer vores topniveau, fortæller Peter Kristensen.

I efteråret tog Middelfart afsked med Jens Letort som træner efter, at holdet ikke havde hentet tiltrækkeligt med point.

– Det er aldrig sjovt. Det er fjerde gang i min tid i klubben med en ny træner, og man vænner sig aldrig til det. Claus Troelsen havde jeg kun et halvt år, og Jan Vingaard var svær at sige farvel til, da han havde betydet meget for min udvikling, og havde løftet truppen. Jes Bekke var også god at have, og så havde jeg svært ved at sige farvel til Jens som menneske, men det var en fredlig skilsmisse. Anders Jensen, som vi har fået nu, startede på samme stadie i Kolding som vi er på, og han fik dem op på en fjerdeplads i 1. division. Med hans historie er jeg sikker på, at han er den rigtige mand for os, siger Kristensen.

Ramt af skade

Selvom den egentlig står på pause formelt set nu, så er Peter Kristensen i fuld gang med genoptræning efter et skadesforløb.

Det er den gamle ankel, der driller. Jeg har været igennem det før, og når jeg først er tilbage, så er jeg skarp til marts, siger Peter Kristensen.

Han regner med, at være tilbage på træningsbanen til februar, men skaden ærgrer ham, når den nye træner, Anders Jensen, kalder holdet sammen til opstartstræningen.

– Det er pisseirriterende. Jeg er en af dem, der har været her længst tid, og når der kommer en ny træner, kommer der en ny effekt og kultur, og den vil jeg bidrage til, og samtidig kommer der en træner med nye øjne, som jeg vil vise noget overfor, forklarer Kristensen.

Spiller med kniven for struben

Peter Kristensen understreger, at han tror fuldt ud på overlevelse, og han ser tilbage på sidste sæson, hvor Middelfart jagtede at ende i top-6 for at være med i den nye 2. division.

– Dengang var vi stærkest med ryggen mod muren. Det er de fede kampe, selvom det er noget andet at spille om oprykning og nedrykning. Vi skulle have seks point i de sidste to kampe og tog til Aarhus Fremad og slog dem i overtiden. Vi spillede om vores liv mod Frem på hjemmebane. Jeg kan godt lide det på den måde. De spillere, der kan noget, stepper op i den situation, siger han.

Målet for denne sæson er klart. Middelfart skal overleve, men på sigt vil Peter Kristensen mere end den.

– Jeg er Middelfart-dreng med stort M, og min drøm er, at vi skal være så gode som muligt. Det fortjener klubben og menneskerne omkring. En dag vil vi gerne rykke op, og det er jeg sikker på, at vi kan, udtaler han.

Hvor længe vil du fortsætte med at spille i Middelfart?

– Jeg har faktisk talt med Søren Godskesen (sportschef i Middelfart Boldklub, red.), da jeg har et halvt år tilbage af min kontrakt. De mennesker omkring klubben og ledelsen ved, at jeg spiller her så længe, der er brug for mig. Jeg er glad og lykkelig i Middelfart, siger Peter Kristensen.

Unikt stadion

Middelfart Stadion er et sted, som Peter Kristensen fremhæver. Stadionet ligger lidt gemt væk i et skovområde, og er blandt fodboldromantikere at regne som et stadion, der er værd at besøge, selvom man ikke har et forhold til hverken Middelfart eller modstanderholet.

– Jeg ser det som mit andet hjem. Da jeg var barn, havde vi masser af plads, og havde to syv mandsmål i haven, og jeg får samme følelse i ”gryden” i Middelfart. Det er den fedeste bane at spille på, og det er det hyggeligste stadion i 2. division, siger Peter Kristensen og fortæller, hvad han forbinder stadionet med:

Det er oplevelser og minder man forbinder sådan et sted med. Jeg har mange gode miner fra den bane, og det er bare en god følelse. Frem-kampen fra sidste sæson var speciel, grundet den sportslige situation, men også at vi tog afsked med Casper Johansen, Emil Lyng, Simon Smith og Niclas Vemmelund. ”Calle” (Casper Johansen, red.) er et koryfæ, og er vel den bedste spiller i 2. division nogensinde, og den bedste i Middelfarts historie. At sige farvel til dem med sådan en kamp, var en stor oplevelse, slutter Peter Kristensen.

Skriv en kommentar