Fredericia AVISEN er med til morgenmøde hos Andresen’s VVS på Gamle Landevej i Erritsø. Medarbejderne sidder og tager de sidste bidder af morgenbrødet, da vi ankommer. Det er samtidig dagen, hvor deres leverandør GROHE præsenterer et nyt intelligent system, som senere kommer boligejere til gode.

GROHE er Europas største udbyder af vandteknologiske totalløsninger, som designarmaturer og tilbehør, bad- og køkkenarmaturer, brusere og brusesystemer. Normalt laver de produkter som alle bruger vand, men i dag skal der ses nærmere på en nyhed som overvåger luftfugtigheden og lukker ned ved læk.

Apps bliver en større og større del af vores hverdag, det er også en app som styrer det nye system som GROHE gør medarbejderne hos Andresen’s VVS lærer om i dag.

vvs
Styring via app. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Andresen’s VVS får indblik i ny teknologi, der fortæller, at fremtiden byder på, at vi kan kontrollere flere ting i hjemmet via vores smartphones eller tablets. Med apps kan vi snart se om, der er læk på et vandrør, eller om toilettet løber, samt om man har glemt at slukke for haveslangen.

Tendensen er, at flere og flere elsker at kunne overvåge og følge selv de mindste ting i hjemmet. Men denne teknologi fra GROHE kan mennesker spare mange penge når uheldet er ude, og kan stoppe de værste skader på afstand med appen.

Første produkt er Sense som er en WIFI luftfugtighedsmåler, repræsentanten fra GROHE viser den lille enhed frem, der kan minde lidt om en Chromecast.

vvs
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Man kan placere Sense forskellige steder i hjemmet, den opkobles via sit WIFI hjemmenetværk, og så kan man se målingerne fra sin app. Lad os sige, at man er på arbejde og temperaturen enten er steget eller faldet drastisk, så kan det være tegn på læk og man kan reagere hurtigt, når man får en advarsel på sin smartphone eller tablet.

Den større løsning og den der både alarmere og gør noget ved problemet, er Sense Guard. Den intelligente løsning monteres på vandrørene, hvor vandmåler kommer ind i huset. Det kan være svært at beskrive men lad os prøve at give et par eksempler.

En kendt case fra Andresen’s VVS var en mand, der ville vande sit drivhus med haveslangen. Han glemte den og tog på ferie. Et par dage efter opdagede en nabo, at vandet fossede ind i deres have. Det er en meget bekostelig affære, som kunne være undgået med Sense Guard. Sense Guard kan for eksempel indstilles til at lukke for vandet ved udløb af mellem 50 og 3000 liter vand. Hvis manden der ville vande sit drivhus havde Sense Guard installeret til 300 liter, havde han fået en alarm og systemet havde selv lukket for vandet. Så kunne manden fortsætte sin ferie i ro og mag.

Da der tales om rørskader kan vi konstatere på de erfarne VVS’ers udsagn, at det er en alvorlig og dyr sag. Ofte sker der brud på vandrør, når man ikke er hjemme og der kan Sense Guard redde ens hus og stoppe skaden, selvom man måske er på arbejde. Appen advarer og slukker for vandet ud fra de anvisninger man har givet, eller man kan slukke for vandet med det samme via sin app.

Her kan du se en video, der viser systemet.

Systemet giver så mange muligheder for fjernkontrol, nogen har måske et sommerhus langt væk fra privaten. Der kan det være en stor sikkerhed, at man kan lukke og åbne for vandet på afstand, det kan være ens forældre, der måske er blevet senile der kan man også forhindre skader på afstand.

vvs
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Selvom det er Stig, der er chefen, der skal vurdere om, det er et fremtidigt produkt for Andresen’s VVS virker han allerede overbevist om, at det her er fremtiden. “Nogle gange kan man måske gå og lytte efter en lyd i længere tid, her vil Sense Guard sladre med det samme og lukke systemet ned inden man får en overraskende stor vandregning”, siger Stig Andresen.

For at sætte alvor ind omkring vandskader, så oplever 54 procent af alle husejere en vandskade, og 65 procent af de 54 procent er i defekte rør i gulv eller væg. I 93 procent af de tilfælde kan Sense Guard stoppe skaden.

vvs
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Når man ser personalet sidde og snakke, om de kunne godt se sig selv have teknologien derhjemme, er der grobund for et marked, kufferten med indhold inspiceres, inden mødet hæves og VVS’erne spredes for alle vinde på nye opgaver.

Annonce