Det første hold cyberværnepligtige er i fuld gang på Ryes Kasserne. En af dem, der går på holdet er Andreas, som vi har mødtes med.

Pressen har været inviteret på Ryes Kasserne, hvor de cyberværnepligtige holder til. Fem personer var til rådighed for pressen, og alle havde valgt, at det kun var deres fornavn, der må komme ud offentligt i forhold til fremtidigt arbejde og andre. Dette respekterer Fredericia AVISEN, selvom vi under normale omstændigheder altid nævner folk ved fuldenavn, når vi omtaler dem i et citat.

Hvordan har den første del af uddannelsen været? Det spurgte vi Andreas om.

“Det har været meget spændende. Det har været lidt overvældende med den nye viden man har skulle tage ind,” siger Andreas, der har tænkt sig at bygge på sin viden og blive indenfor faget:

“Jeg kunne selv tænke mig at fortsætte og bygge videre på det vi får i cyberværnepligten og potentielt i fremtiden arbejde med IT-sikkerhed.”

Hvor vigtigt er det med fokus på cybersikkerhed?

“Det er meget vigtigt, da vi bliver mere og mere connected pga. man får flere Devices. I den forbindelse er det vigtigt, at vi har oprettet den her linje,” siger Andreas, der særligt er blevet overrasket over én ting:

“I starten havde vi lidt kort intro til cybersikkerhed og der blev jeg lidt overrasket over hvor ringe passwords jeg havde, da vi fik det illustreret.”

Hvorfor valgte du at starte her?

“Jeg har altid haft en passion indenfor it, men ikke nogen egentlig baggrund. Jeg har altid elsket og spille computer og nørkle med en pc og skille den ad. Så det er det superspændnde at dykke ned i software,” siger Andreas.

I og med, at det er det første hold cyberværnepligtige, har det hele været nyt, men forløbet har været gnidningsfrit.

“Jeg er overrasket over hvor godt skruet sammen det har været. Der er tænkt over tingene, det er ikke fordi vi har kunnet mærke de ikke har prøvet det før,” slutter Andreas.

Om Cyberværnepligt:

Cyberværnepligt er et af flere initiativer, der skal styrke beskyttelsen af Danmark mod cyberangreb. Det første hold startede i 2020, og der er 16 personer pr. 11 (11 til hæren, 5 til skiftevis Flyvevåbnet og Søværnet). I første omgang kører det som forsøgsordning i tre år, og man evaluerer efter hvert hold.

Leave a Reply