Andreas Schilling Andersen fra Fredericia Triathlon Team skulle natten mellem lørdag og søndag prøve at tilkæmpe sig point i sine bestræbelser på at kvalificere sig til OL i Rio 2016 i Plymouth New Zeeland. Der skulle konkurreres på sprint distancen 750 meter svømning – 20 km. cykling – 5 km. løb.

Efter en fin svømning med en svømmetid på 9:49 minutter for de 750 meter kommer Andreas ud med den første gruppe ud på cyklingen. Ude på de 20 km cykling, der skal køres af 3 omgange på en rundstrækning, formår Andreas Schilling at køre væk fra gruppen i det de går ud på anden omgang, efter et par km, hvor Andreas kører solo kommer amerikaneren Ben Kanute op og han og Andreas finder ind i et godt samarbejde. Da de kommer in til skiftet til løb har de to således 30 sekunder ned til forfølgerne.

Andreas Schilling går ud på de sidste 5 km løb. sammen med Ben Kanute. Andreas formår at sætte Ben, men bagfra kommer den meget hurtige Sydafrikaner Richard Murray. Han når at hente Andreas der ganske kort prøver at hænge på. Andreas finder tilbage i sin egen rytme og løber i mål som en flot nummer 2 i tiden 53:28 minutter..

”Et fantastisk race her i New Plymouth!” udtaler Andreas Schilling, ”jeg Kører væk på cyklen efter første omgang og har et hul på omkring 30 sekunder i T2 til en stor gruppe. Jeg ved at de vil hente ind på os især de første par km bagfra. Jeg finder en fin rytme og forsøger også kortvarigt at løbe med Murray da han kommer forbi på 2. (af 3) omgang. Jeg holder hele tiden et fornuftigt hul ned bag til og kan faktisk lige nå at nyde øjeblikket inden jeg løber ned af opløbet!”

Resultatet betyder at Andreas Schilling Andersen praktisk talt er kvalificeret til Ol i Rio 2016.

”I teorien kan Andreas’ kvalifikation godt glippe endnu, jeg tror dog ikke på at det kan glippe i praksis når kvalifikationen slutter 15. maj, så jeg er sikker på at vi får Andreas at se repræsentere Danmark og Fredericia Triathlon Team” udtaler en meget stolt Carsten Andersen formand for Fredericia Triathlon Team, ”en kæmpe stor belønning til hele klubben for det store arbejde der er blevet lavet af rigtigt mange trænere og ledere i forbindelse med satsningen på ungdom”.