Artem
Artem
Andreas Odbjerg er en musikalsk popåbenbaring
/

Den fynske popmusiker og hitmager, Andreas Odbjerg gæstede lørdag den 12. marts det regionale spillested, Tøjhuset i Fredericia. Her leverede han og bandet en magtpræstation, der cementerede hans position som Danmarks største sangskriver i disse tider. Udover at levere hit på hit til andre kunstnere, viste Odbjerg på scenen i Tøjhuset, hvorfor han selv er slået igennem, trods branchekritikers råd om at stoppe som solist for at koncentrere sig om at skrive sange til andre. Lad det være sagt med det samme. Tak fordi, du ikke gjorde det, Andreas Odbjerg.

Udsolgte koncerter, hitparader og Danmarks mest spillede nummer. Andreas Odbjerg har for alvor sat sig stålfast på den danske musikscene. Med de ord inviterede Tøjhuset til koncert i en tid, hvor må man må samles igen, og jeg skal da lige love for, at mange var samlet. Totalt udsolgt og et publikum som var klar til at lade sig forføre af Odbjergs musik, sang og hans ekstremt nærværende liveperformance spækket med ironi, humor og kække på bemærkninger på kanten af det lovlige.

Men når man er Andreas Odbjerg i 2022, så må man alt.

Med hits som “I morgen er der også en dag”, “Føler mig selv 100, “Velkommen tilbage” og ikke mindst den folkelige “Stor mand” var der lagt op til en fest, og det blev en fest, hvor bandet også levede op til Odbjergs egen ros af dem. Samspillet mellem dem og Odbjerg var helt magisk, og det var derfor med god grund, at Odbjerg og band kunne få publikum til næsten alt – endda at spille med, da Odbjerg gjorde sig selv til Pastor Odbjerg. En næsten hellig soulpastorsession, hvor mange rystede på hovedet, trak på smilebåndet, men alligevel var med hele vejen og dansede til musikken.

Det var 1,5 times musik, der spillede på alle følelser med en kunstner, der beviste overfor alle koncertgængere, hvorfor han lige nu er Danmarks absolut største kunstner uden sammenligning. Andreas Odbjergs lyd- og sprogunivers rammer nerven i det perfekte popunivers med koncertgængere i alle aldre, det var også tilfældet lørdag aften i Tøjhuset. Han blev også selv en smule imponeret gang på gang, når der blev sunget med på helt nye sange, og heraf fulgte også nye fortællinger om Odbjergs liv.

Odbjerg var også i kontakt med sit publikum, som han i en løbende dialog, med undtagelse af en række lidt for fulde koncertgængere, der som traditionen byder i Tøjhuset, bruger koncerterne på at drikke og ævle, alligevel lukkede munden på alle, når han sang fra sit inderste univers om kærligheden, livet, karrieren, modgangen og fighten.

Derfor giver vi Andreas Odbjerg og band ****** stjerner.

Hør hele anmeldelsen ved at afspille ARTEM LYD ovenfor.