Den 26-årig Füchse Berlin-spiller, Lasse Andersson, er igang med at slå sit navn fast for alvor på det danske landshold. Under VM-slutrunden i Egypten spiller han særligt en stor rolle forsvarsmæssigt.

Andersson har i mange år været regnet som et stort talent. Karrieren startede i Frederiksberg-klubben FIF, som han spillede for frem til januar 2013, hvorefter han som 2. års U18-spiller skiftede til TMS Ringsteds ligahold inden, at han fra sommeren 2013 skiftede til KIF Kolding København. I KIF var Andersson med til at vinde det danske mesterskab i 2014 og 2015, hvor han spillede en stor rolle i begge ender af banen. 

Det tiltrak opmærksom fra det store udland. I sommeren 2016 drog Lasse Andersson videre til Barcelona, hvor han skulle ned at måle sig med verdens bedste på den store scene. I den spanske liga var og er Barcelona suveræne, og derfor var meget lagt an på Champions League, men omgivet af mange andre stjernespillere, blev det derfor ikke til fast, kontinuerlig spilletid. Derfor drog Andersson i sommer videre til Füchse Berlin, hvilket har betydet noget også i landsholdsmæssig sammenhæng.

»Jeg spiller mere kontinuerligt nu, og det siger sig selv, at det at komme ind i en god rytme er gavnligt. Der er mange hårde kampe især nu her med meget korte intervaller. Det gør, at man mentalt skal være klar hele tiden, fordi der ikke er en periode hvor man ikke spiller meget og venter på at der en ny kamp. Her er der to-tre kampe i ugen, hvor man skal være klar,« siger Andersson.

Særligt har Lasse Andersson under VM-slutrunden fået meget spilletid i forsvaret, og han glæder sig selv over den rolle han har.

»Det er altid sjovt at spille en masse, og om det er i den ene eller anden ende er lidt ligemeget, konstaterer danskeren og kommer ind på, hvordan han synes, at han har præsteret:

»Det er gået fint. Jeg har udfyldt den rolle jeg har fået. Der er lidt fejl engang igennem og nogen ting man kan gøre anderledes, men overordnet er det gået som det skal,« siger Andersson.

Foruden forsvarsmæssige kvaliteter har Lasse Andersson også et hårdt skud fra distancen, men det er ikke kommet så meget til udtryk landsholdsmæssigt.

»Det danske landshold har gode spillere, og Mikkel Hansen sidder på venstre back generelt, så det kan man ikke rigtigt sige noget til. Det er lettere at acceptere, når man taler om en spiller af den kaliber, men jeg gør hvad jeg kan og holder mig klar til at spille så meget som muligt,« siger Lasse Andersson.

Et af de helt store temaer til VM-slutrunden pt. er maveonde. Der er den danske trup en af de ramte nationer, og Lasse Andersson har selv mærket det på egen krop.

»Jeg tror, at de fleste har prøvet det før. Det er ikke helt de samme råvarer, og maven skal lige vænne sig til det, men jeg er heldigvis ikke så hårdt ramt som de andre, men ja, de fleste kender nok til det, når man har været på ferie,« forklarer Lasse Andersson.

Erstatter skadet spiller

Tidligere har Lasse Anderssons rolle på landsholdet været mindre markant end til denne VM-slutrunde.

»Han har fået en større rolle forsvars- og kontramæssigt, hvor han sammen med Magnus Landin og Mads Mensah skal dække de to backs, og der går Lasse ind og udfylder rollen rigtig godt,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen, der blandt andet tilskriver skiftet til Füchse Berlin som en faktor i Anderssons udvikling:

»At komme til Berlin og blive presset i hver uge og i alle kampe har været godt for ham. I Barcelona udviklede han sig også på mange områder, men det her gør ham endnu bedre,« siger Jacobsen.

Danmark spiller mandag aften sidste mellemrundekamp ved VM-slutrunden, hvor modstanderen er Kroatien klokken 20:30.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer