Kendt fra soundtracket til Gintberg på Kanten

Anders Riis har gæstet Fredericia flere gang med sit band Southern Gothic Tales. SGT brød igennem lydmuren i midten af 00erne, hvor de sammen med bands som Cody og Devenpor, var med til at give et dansk bud på den amerikanske root og alternative folk/country musik.

I den brede offentlighed er Southern Gothic Tales nok mest kendt for soundtracket til “Gintberg på kanten” som har 6 sæsoner på bagen.

Efter at have udgivet 3 albums med Southern Gothic Tales udgav Anders Riis sidste år sit første dansksprogede album. Et album, som Anders har turneret med i Danmark, Færøerne og Grønland.

Nu er Anders Riis på en trio tour, hvor han får følgeskab af den legendariske guitarist, Jens Runge (Hanne, Sanne, Lis osv) og steelguitar ekvilibristen Leif Bruun (Cody, Rasmus Walter osv). Man kan forvente en aften med poetisk dansksproget musik, der tager arven op fra CV Jørgensen, Steffen Brandt og Larsen, så her er virkelig noget at glæde sig til.

Ønsker man at lytte til musikken inden bør man ligge vejen forbi Bed Head Records, som har opdaget kvaliteten i albummet Alt Væk.

Udpluk fra en 5-stjernet anmeldelse fra Bed Head Records:

”Anders Riis kan ikke løbe fra at hans vokal i høj grad minder om Steffen Brandts – især understreget af, at Alt Væk er indsunget på dansk. Men selv om Riis også synger på modersmålet, så udtrykker han ofte en indignation og integritet i sine tekster. Denne kant er ganske kærkommen og gør, at Alt Væk er mere end berettiget i det danske musiklandskab.

Det er med høje ambitioner, Anders Riis med sine oversøiske musikere udgiver Alt Væk. Projektet er inspireret af højskolesange og vil – ifølge pressematerialet – ”…beskrive det væsentlige. Kærligheden, tvivlen, lysten, liderligheden. Alt det, der er imellem os”.
Og det hele i en form, så man kan omdele tekster, til de, der måtte have lyst at synge med. Ja, ambitiøst er det…..

…Det er teksterne og deres fremførsel, der er i centrum. Og selv om det er et svært, svært og selvfølgelig ambitiøst projekt at stille sig på tæer for at nå til højskolesang-niveau, så kan Riis holde hovedet ganske højt…

…Det er så nu, jeg burde give seks stjerner og erklære pladen stille genial. Jeg gør det dog ikke, da der stadig er en stemme ét eller andet sted, der siger at nogle tekstpassager altså er lidt – hmm – letkøbte? Nej, men i hvert fald ikke har samme lysende integritet, som så mange andre steder på pladen. Og så må jeg ”bare” give fem store…”

Koncert i Tøjhuset fredag d. 11. maj kl. 21. Billetter kan købes på tojhuset.dk.