I Fredericia er Kanalbyen nærmest symbolet på byfornyelse, midt på denne prestigefyldte adresse ligger C-byen, det midlertidige kunstneriske område. Her finder vi Bedhead Records – det modsatte af fornyelsen, her lever vinylpladerne, som er det gamle medie, der har fået en kraftig renæssance, som en kontrast til fornyelse.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Beadhead Records og Michael Kristensen, som indehaveren hedder, har allerede haft 1 års fødselsdag som byens eneste musikleverandør. Flere og flere ønsker selv og hente pladerne i en fysisk butik, end at modtage en knækket eller bøjet plade med posten. Dog kan Michael ikke leve af det fuldt ud, så han har stadig sit nattearbejde hos posten, deraf navnet med det søvnige hår.

Det er entusiasmen, der kører projektet, ikke pengene, og selvfølgelig glæden ved at finde et stykke musik folk leder efter. I butikken er der ca. 2000 brugte og ca. 200 helt nye vinylplader, og er der noget man har set på nettet, kan det selvfølgelig bestilles hjem lokalt.

Nu står julen jo for døren, så jeg beder Michael om at komme med et par gode ideer til julegaverne. Han starter med et par spændende udgivelser. Det er de danske plader først, og jeg ender faktisk med selv at købe det ene forslag, nemlig en helt ny børneudgivelse, med tilhørende bog.

Det er lang tid siden jeg har set sådan en på vinyl, og plader som Bennys Badekar, og specielt Tintin er i høj kurs, derfor støtter jeg op om en ny børneudgivelse, da det er tiltrængt med fornyelse.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

“Betinnas badekar Er en fed ny historie, om Betinnas rejse ud i rummet, med sange fra prominente kunstnere på. Det er en nytolkning på Bennys Badekar og der er ligeledes en super fed bog med” siger Michael som en klar anbefaling, det kunne sagtens være dit barn første vinylplade, et godt sted at starte.

“Den anden danske anbefaling er Hjalmer Larsen”, siger Michael og fortsætter: “Han er søn af Kim Larsen, der har lavet sin egen super fede pop-plade, og kommer fint ud af farmands skygge.”

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

De udenlandske anbefalinger starter ved Pearl Jam: “De har med denne plade udgivet et eminent live album, fra deres udsolgte aftener på Wrigley station”, “det er et komplet live sæt med nogle af de fedeste numre på,” anbefaler Michael.

“Baby Driver soundtracket er en bombe af et soundtrack, med super fede titler på af forskellig karakter, fra gamle numre til det nye”, “og har man set filmen vil man elske denne plade, da det er en rejse gennem Babys iPod”, det lyder som om den selv er i Michaels egen samling.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Støt de lokale butikker, støt musikerne ved at købe vinyl, køb et gavekort til en du holder af, så finder Michael den perfekte plade.

Se mere om Bedhead Records her