Kasper “Foder” Nielsen er fortid i FHK til sommer, men selvom det er et stort tab, er der gode muligheder for at sikre sig en god erstatning for forsvars- og stregprofilen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at FHK meget gerne havde set Kasper “Foder” Nielsen sætte hans signatur på en ny aftale med klubben. Det skete ikke, og det er på papiret et stort tab. Ikke mindst, fordi “Foder” er en af de mest rutinerede spillere på et ungt mandskab.

FHK har ikke kunne stille noget op i “Foder”-sagen og skal ikke stå på mål for, at stregspilleren har valgt at prioritere sit daglige arbejder som kørende sælger og kæresten hjemme i Aarhus højere end håndbold i Fredericia. Det har for Kasper Nielsen ikke handlet om kroner og øre eller FHK som klub, og så er der ikke meget at stille op for den sportslige ledelse.

Det den sportslige ledelse nu skal gøre er i stedet at komme videre. Det har i noget tid været kendt, at “Foder” kunne være fortid til sommer, og der er derfor formentlig arbejdet med flere forskellige planer. En med “Foder” og en uden “Foder”.

Det er dog bare ikke, hvem som helst, at FHK kan hente ind som erstatning. Javist skal det være en stregspiller, men udover det ligger det også i kortene, at det skal være en med rutine, som samtidig ikke koster spidsen af en jetjager. Sådanne stregspillere hænger ikke på træerne, men der er flere ledige spillere på markedet, som kan være aktuelle i FHK.

En mulighed kunne være Skive fHs Daniel Guldsmed, der på flere parameter minder om Kasper “Foder” Nielsen. Guldsmed er en hård hund i forsvaret, hvor han både kan dække backen og i midterforsvaret, mens han angrebsmæssigt også gør det fornuftigt. Fredericia AVISEN har fra flere uafhængige kilder hørt Guldsmed være sat i forbindelse med FHK, men det er uvist om parterne ender ud med en aftale.

Jacob Østergaard er en anden arbejdshest, der ville være en mulighed for at afløse “Foder”. Østergaard er langtfra det største håndboldmæssige talent, men han har et fightergen udover det sædvanlige. HC Midtjylland-spilleren har dog ikke samme angrebsmæssige kvaliteter som “Foder”.

Det er uvist om Tønder overlever i 888ligaen, og det er også uvist om stregspilleren Martin Kærgaard forlænger med sønderjyderne. Der var før sæsonen stor tvivl om Kærgaard ville forlænge med Tønder eller ej, og der er formentlig igen uvished om den store stregspillers fremtid. Martin Kærgaard er en anden type, end “Foder” højdemæssigt og er også i en anden vægtklasse med omkring 120 kg fordelt på ca. 200 cm. Det, der taler for Martin Kærgaard er, at holdkammeraterne Kristian Stoklund og Rune Schrøder begge skifter til FHK, men til gengæld er det ikke utænkeligt, at Kærgaard har større ambitioner end 1. division til næste sæson.

-PVA-