Ikke mange havde set komme, at FHK ville stå noteret for syv point og ligge á point med ottendepladsen efter syv runder. Der er ikke andet at gøre end og lette på hatten.

Hvad skulle man forvente sig af en nyoprykker til Ligaen? Det spørgsmål var forud for sæsonen svært at besvare, og svaret ville de fleste gange formentlig være, at FHK “bare” skulle sikre sig overlevelse.

Ikke at FHK allerede nu har sikret sig overlevelse – det er bestemt ikke tilfældet, men det spil, som FHK har leveret, har været meget overbevisende og giver tro på, at holdet kan mere end “bare” at overleve.

Sejre mod GOG, KIF Kolding og Nordsjælland, samt uafgjort Ribe-Esbjerg er ikke en tilfældighed. Det er slut med at kunne spekulere i, om det var oprykkegejst i starten af sæsonen.

FHK har vist, at holdet har meget mere end oprykkergejst. Holdet har taget Primo Tours Ligaen med storm med hurtigt spil fremad banen, og på det seneste har også forsvaret fulgt med og holdt modstanderen fra at score mange mål, som det var tilfældet i starten af sæsonen.

Kigger man hen over andre hold har de mere markante profiler end FHK. Til gengæld kan FHK bryste sig af at have en sammentømret enhed, hvor det udefra set virker til, at sammenholdet er helt i top og alle trives. Det er også vigtigt i elitesport at noget så banalt som holdånden er på plads. Fungerer man ikke som hold, kan man have nok så store stjerner, og så er det ikke sikkert, at resultaterne kommer i takt med kvaliteten af spillerne.

FHK har på sigt ambitioner om mere end at overleve i Ligaen, men begge ben er plantet solidt på jorden og hvert lille skridt, der tages, virker meget velovervejet. Senest forlængelserne af Jakob Mikkelsen og Kristian Stoklund er der en rød tråd i. Mikkelsen har fået FHK ind under huden med sin indtil videre fire sæsoner i klubben, og han har vist, at han har potentiale til at kunne vokse yderligere med FHK.

Stoklund er født og opvokset i Fredericia. Han har trådt sine første håndboldsko i Fredericia Idrætscenter, og i sommeren 2018 kom han tilbage til FHK efter ophold i Vejle, Kolding og Tønder. Stoklund har siden sin tilbagekomst vist sig som en af FHK’s største profiler, og samtidig har han taget del i foreningslivet i FHK, hvor han blandt andet har hjulpet til på klubbens håndboldskole. Derfor er det både en profil, og ikke mindst en spiller med klubbens DNA. Den slags hænger ikke på træerne, og derfor kan vigtigheden af forlængelsen ikke med Stoklund ikke understreges nok.

Fortsætter FHK i den retning, som det tegner sig for tiden, får vi endnu flere muligheder for at lette på hatten i fremtiden.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia