FHK spiller tirsdag aften pokalkvartfinale mod Mors-Thy. Med en sejr vil fredericianerne for første gang kvalificere sig til Final4, men der er en vis usikkerhed forud for det opgør.

FHK har været helt oppe at flyve spillemæssigt i sæsonens indledning, men der har også været dybt at falde. Derfor er det ikke til at vide, hvordan holdet står rustet forud for kampen mod Mors-Thy, der på papiret er den mest betydningsfulde kamp for FHK i nyere tid.

Rammer FHK dagen er der ingen tvivl om, at holdet er favoritter og skal vinde mod Mors-Thy, men den seneste hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg kan give bange anelser. Fundamentet i forhold til de seneste sæsoner er opgraderet, og det skulle have været med til at sikre, at der ikke sker så store udsving i spillet, men med et nederlag til Ribe-Esbjerg efter en uskøn kamp, viser at holdet ikke er helt, hvor man kunne forvente stabilitetsmæssigt.

Kampene mod særligt Bjerringbro-Silkeborg og TTH Holstebro har vist, at FHK har øget kvaliteten, og nu er det derfor tid til at vise, at det var en enlig svale mod Ribe-Esbjerg. At FHK tabte til GOG i lørdags skal man ikke lægge det store i, da det at slippe fra Gudme med et nederlag på fem mål, er naturligt i forhold til den sportslige forskel der er på de to hold. Kampen igennem spillede GOG med eksempelvis stjernerne Torbjørn Bergerud, Jerry Tollbring og Mathias Gidsel, hvilket vidner om, at FHK gjorde en god figur i anden halvleg.

Kampen mod GOG gav flere opløftende svar til FHK. Martin Bisgaard er igen tilbage på fuld damp efter at have været ude med en skade i de første kampe, og selvom Lukas Karlskov har imponeret som substitut til Mads Lenbroch, har Bisgaard mere ligaerfaring og har stået i pressede situationer før. Samtidig fik Mishels Liaba vist, at han kan hamre bolden ind fra distancen efter, at han har overstået sit skadeshelvede. Det kan blive et vigtigt våben mod Mors-Thy, selvom Liaba endnu ikke er i stand til at spille i længere perioder.

Et issue i de seneste kamp for FHK har været omkring målmandsposten, da Jens Fredsgaard har siddet ude med en hovedskade. Det frygtes, at Fredsgaard har fået en hjernerystelse efter et skud i hovedet, og derfor har U19-keeperen Kristian Lindholmer været med som substitut på bænken, og det kan ikke forventes, at Lindholmer går ind og kan gøre en forskel. Derfor vil det højne FHK’s muligheder, hvis Fredsgaard igen er klar.

adp-as.dk

En anden, der med stor sikkerhed, er fit for fight igen, er Lasse Balstad. Han var ude med feber mod GOG, men når der står en pokalkvartfinale på menuen tirsdag aften, bør nordmanden være at finde på holdkortet. Balstad har imponeret i sæsonens indledning, hvor han med hurtige fødder og stor fysik har været med til at hæve niveauet i FHK’s forsvar.

I sæsonens indledning har særligt FHK’s angreb svinget. I første halvleg mod GOG ramte det ikke niveau, og det samme var tilfældet mod Ribe-Esbjerg. Selvom FHK’s kamp mod Skjern var med en lav score, kan FHK ved den lejlighed trøste sig med, at de kom frem til chancerne, og at bolden “bare” skulle være kastet i mål. Mod GOG var der tegninger til, at Anders Kragh Martinusen for alvor er ved at komme i gang, og kan han fortsætte de tendenser mod Mors-Thy, står FHK godt stillet, og kan samtidig Kristian Stoklund og Nicolaj Nørager binde spillet godt sammen, begynder det at se godt ud.

Imodsætning til FHK er Mors-Thy plaget af skader. Den helt store profil i Mors-Thys bagkæde, Mads Hoxer, har været ude i sæsonens indledning, og det har givet thyboerne udfordringer angrebsmæssigt, hvor meget derfor er overladt til de to højrehænder, nordmændene Sander Øverjordet og Erik Toft. Derudover har Mors-Thy forsøgt sig med at benytte højrefløjen Tim Sørensen som back, og med ham kan det blive både en fugl og en fisk.

Foruden Hoxer er Mors-Thy også uden playmakeren Kristian Vukman og bagspilleren Marcus Midtgaard, og derfor havde de hentet svenske Johan Nilsson ind på en lejeaftale for resten af 2021, men Nilssons klub, IFK Kristianstad, så sig nødsaget til at kalde ham retur til klubben.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Mors-Thy har hidtil i sæsonen kun noteret sig for en sejr i ligasammenhæng, og den fandt sted mod Skive på hjemmebane. I pokalturneringen blev det til en sejr mod Ribe-Esbjerg, og i European Cup spillede Mors-Thy uafgjort i returopgøret mod GOG efter, at de havde tabt det første opgør med 30-24.

Derfor er det på papiret et FHK-hold, der går ind til opgøret som favorit, hvis man kigger på både det sportslige niveau og skadessituationen taget i betragtning.

Der er kampstart mellem FHK og Mors-Thy tirsdag klokken 20:30.