FHK kan gå en stor sæson i møde. Arven efter rutinerede Lars Knudsen bliver svær at løfte, men hvis alt flasker sig, kan det blive en stor sæson for Fredericia i herrernes 1. division.

FHK har henover sommeren fået tilgang af følgende spillere:

Frederik Krarup (Århus Håndbold)
Jimmi Elmgaard (TM Tønder)
Thomas Aagaard (JMS Hurry-Up)
Kasper Young (Lemvig-Thyborøn Håndbold)
Bjarke Nybo (Kolding IF, U18)
Ole Damgaard (assistenttræner)

Til gengæld er følgende fortid i klubben:

Ole Bruun Andersen (træner)
Lars Knudsen (stopper)
Anders Munch (stopper)
Rasmus Søby (Neistin, Færøerne)
Niklas Andreasen (HC Odense)
Jacob Lyhne (Odder)

Det klart største afsavn for FHK vil blive rutinerede Lars Knudsen i målet. Knudsen spillede en rigtig flot sæson i fjor, hvor han også blevet kåret til årets spiller. Det bliver derfor nogen store sko, som Thomas Aagaard i samarbejde med specielt Jimmi Andersen skal udfylde i FHK-målet. Hvis FHK skal med spille med helt i toppen kræver det, at en af dem finder et topniveau a la Lars Knudsen eller, at de skiftes til at præstere på et højt niveau.

I FHK-kredse har der henover sommeren været store forventninger til tilgangen af Frederik Krarup. Efter Krarup blev offentliggjort i FHK begyndte han at spille rigtig flot for Århus’ ligahold i sidste sæson, hvor han både selv var farlig og god til at iscenesætte holdkammeraterne. Krarup er dog ikke den eneste spændende spiller, som er kommet til FHK.

En der måske er gået lidt under radaren er Kasper Young, som meget vel kan gå en stor sæson i møde. Young har spillet rigtig stort i træningskampene, hvor han både har imponeret fra højre fløj og vist, at han også sagtens kan vikariere på højre back. Det er især vigtigt set i lyset af, at Peter Nielsen endnu ikke er klar til et comeback.

Ifølge den tidligere FHK’er Anders Munchs udsagn, er det en opgradering på stregpositionen med Jimmi Elmgaard i truppen. Efter at alle træningskampene er overstået kan det i hvert fald konstateres, at Jimmi Elmgaard kommer med samme vilje og aggressivitet i forsvaret som Munch. Så det er i hvert fald ikke en position, som FHK er blevet svækket på.

En position, som derimod er svær at bedømme, er venstre back. I sidste sæson kom den største trussel fra FHK angrebsmæssigt fra højre back, og det vil formentlig igen blive tilfældet i denne sæson. Flere har dog argumenteret for, at med tilgangen af Krarup vil backs blive sat bedre i scene, hvilket vil komme Andreas Madsen, Rune Andersen og nytilkomne Bjarke Nybo til gode.

Både Andreas Madsen og Rune Andersen var svingende i deres præstationer i sidste sæson. Andersen spillede sig hen mod slutningen af sæsonen op og meldingerne går også på, at han har fortsat fremgangen i træningskampene. Det bliver derfor spændende at følge, om det fortsætter i samme stil, når turneringen går i gang på søndag.

Unge Bjarke Nybo kan også blive et spændende bekendtskab. Særligt hæfter træner Jesper Houmark sig ved Nybos forsvarsspil, på trods af han kun er førsteårs senior. Samtidig blev det i træningskampen mod Mors-Thy bevist, at Bjarke Nybo også kan kanonere den ind fra distancen. Når han kan den mod et etableret ligahold, er Nybo bestemt en, som man skal holde øje med.

De andre tophold

Udover FHK forventes det også, at hold som Randers HH, Skive fH og TMS Ringsted kommer til at blande sig i toppen. Netop Randers mødte FHK sidste fredag, og bedømt ud fra den kamp, kan FHK sagtens matche dem. Randers kom ifølge pålidelige kilder med fuldt mandskab, imodsætning til FHK. En ting er dog at vurdere noget ud fra en træningskamp, en anden ting er når det virkelig gælder.

Skive har henover sommeren mistet profilerne Mads Øris Nielsen og ikke mindst keeperen Jesper Sørensen, som har udviklet sig til en ond ånd over for FHK-skytterne. Skive har i stedet fået flere unge spillere ind, og det skal blive spændende at følge, hvordan de kan løfte arven, efter de rutinerede profilers exit.

TMS Ringsted har bevaret langt største delen af deres trup, men på det seneste er der opstået uro i den midtsjællandske klub. Klubikonet Brian Jørgensen, der ellers igennem mange sæsoner har været en habil sidste skanse for TMS Ringsted i både liga og 1. divisionsregi, er pludselig røget ud i kulden og er pt. fjerdevalg i målet. Erstatningen for Jørgensen på 1. Divisionsmandskabet er aldrende Mikkel Tønners, der ikke har spillet på højt plan i 3-4 år, men i stedet har spillet en omgang hyggebold. Hvordan uroen omkring Brian Jørgensen påvirker TMS er uvist.

Randers HH er bookmakernes helt store favorit til at rykke direkte op, og som liganedrykker er der også et pres på dem. Det kan hold som Skive, TMS Ringsted og FHK komme til at udnytte, hvis det hele flasker sig for dem.