Fredericia Håndboldklubs 1. divisionsherrer tager onsdag aften hul på sæsonen, når HEI gæster thansen arena. Der er lagt i kakkelovnen til en stor sæson for fredericianerne med en nyrenoverede hal og en sportslig oprustning. FHK-formand Bent Jensen er også ambitiøs forud for sæsonen, som han kalder en fiasko, hvis klubben ikke ender i top-3.

Det er tidligt mandag aften. FHK-herrerne træner i thansen arena, og samtidig har Fredericia AVISEN sat klubbens formand, Bent Jensen, i den varme stol i den nye loungetilbygning på 1. salen i thansen arena. Det er et imponerende bygningsværk, som er blevet sat op, og formanden nyder også udsigten ind over kamparenaen.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
thansen arena. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Vi starter med at spole tiden tilbage til 2014, hvor det som man kender, som det nye FHK for alvor tog fat.

”Jeg var træner for min ældste søn, Peter. Jeg er med i en frisk start fra 2014, hvor vi laver tankerne vi står med i dag. Ideerne er er fra 2014, og det så det vi ser udformet i da med lounge og alt det,” siger Bent Jensen og fortsætter:

”Ting som det tager tid, ligesom så meget andet gør. Vi havde lagt en plan for at gentegne, hvad vi kalder byens stolthed, nemlig håndboldklubben.”

Formand for Fredericia Håndboldklub, Bent Jensen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
En stolt formand for Fredericia Håndboldklub i de nye loungerammer, Bent Jensen. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Hvad er grundstene for, at klubben nu er, hvor den er i dag og hvad gjorde man dengang? 

”Det handler mest bare om, at det er én klub, der står sammen, og der var et klart mål for, hvad vi skal. Vi skal være i ligaen i 2020 senest. Det har vi tænkt ind i alle sammenhænge. Og så skal der lyde en kæmpe tak til vores mange frivillige, trænere og ledere. Det er dem, der gør det muligt. Uden dem, havde vi ingen klub,” siger Bent Jensen og fortsætter:

Talentarbejdet er det næste, vi skal have kigget endnu mere på. Vi drømmer om et talentakademi, som man kender det fra Skanderborg og GOG, men det kræver samarbejde med øvrige folk i byen,” fortæller Bent Jensen og kommer ind på halbyggeriet:

”Det er en forudsætning for at spille i ligaen. Udover balance i økonomien skal vi have faciliteterne. Man skal både have rammerne udenom og dem på banen, og det har vi nu med det her byggeri, som vi kan takke vores ambitiøse politikere for, at gøre det muligt og de mange dygtige håndværkere for at forme ideerne. De her rammer er fantastiske,” siger FHK-formanden.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
thansen arena 3. september 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Ambitionen er klar i FHK: Med store sportslige investeringer frem mod sæsonen er forventningerne også store fra det ledelsesmæssige synspunkt.

”Vi skal i top-3, alt andet er en fiasko. Det med, at spillerne har en målsætning om at have sjovt, det skal de selvfølgelig også, men de ved godt, at de skal i top-3, der er ingen diskussion. Vi skal have nok point til top3 og så kan alt ske derfra,” understreger Bent Jensen og fortsætter:

”Forløsningen er, når vi har ligahånbold, så er vi med igen, hvor det er sjovt. Så er vi på alle steder. Vi er kommet op, hvor vi gerne vil være og så er der nye ambitioner til den tid,” lyder ordene fra den ambitiøse FHK-formand som afslutning. Han haster videre til næste møde i klubben for at få alt på plads til åbningen i morgen i thansen ARENA.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/69163?