Forside Fredericia Amalie og Cecilie er frivillige i Ungdommens Røde Kors: Man kommer hjem...

Amalie og Cecilie er frivillige i Ungdommens Røde Kors: Man kommer hjem og har et smil på

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Amalie Mollerup og Cecilie Lynggaard er frivillige i Ungdommens Røde Kors i Fredericia. De står for tiltaget Filmflokken, der henvender sig til børn i alderen 8-12 år. Fredericia AVISEN har talt med Amalie og Cecilie om, hvordan det er at være frivillig i Ungdommens Røde Kors, deres projekt Filmflokken og meget mere.

Det er søndag klokken 10:00. Amalie og Cecilie står klar i Ungdommens Hus, hvor de afholder Filmflokken – et arrangement, der finder sted om søndagen hver tredje uge.

Efter at have sat en film på i biografen kommer Amalie og Cecilie ud i cafeen. Vi starter med at tale om Filmflokken.

“Det er et gratis tilbud, som vi har, hvor vi hygger os med at se en film. Vi sætter en film på og så har vi popcorn, saftevand og andre hyggelige ting. Det er vigtigt for os, at det er gratis – så alle kan være med. Vi skaber rammer, hvor man kan møde andre, som man ellers ikke ville møde,” siger Cecilie og bliver suppleret af Amalie:

“Hvis man ikke vil gå til fodbold, svømning eller lignende, kan man få socialt samvær her.”

Filmene, som Filmflokken ser er også nøje udvalgt efter aldersgruppen.

“Vi ser blandt andet Disney-film, men til jul så vi også, “Alene Hjemme” for at tage noget aktuelt. Det skal henvende sig til børnene, der kommer her, ellers giver det ikke rigtig mening,” siger Cecilie.

Filmflokken mødes altid klokken 10:00 og selve arrangementet varer frem til klokken 12:30.

“Efter vi har set filmen, laver vi forskellige ting. Det kan blandt andet være en Kahoot (en quiz, som man kan lave på smartphone, red.), der handler om filmen, som vi har set og så får børnene reflekteret over filmen på den måde. Når vejret er til det, går vi også ud og leger, ellers kan vi også spille et spil,” forklarer Cecilie og peger over på væggen, hvor der ligger spil.

Ungdommens Røde Kors prøver generelt at aktivere unge via tiltag, og har også andre aktivteter så som blandt andet børneklubben i Sønderparken. På den måde adskiller Ungdommens Røde Kors sig også fra Røde Kors.

“Mange forbinder os med Røde Kors, men vi er ungdommen. Vi er de unge, der hjælper unge. Man laver mere lokalt i Ungdommens Røde Kors, så det er en af de helt store forskelle,” siger Amalie.

Men hvordan bliver man engageret i Ungdommens Røde Kors?

“Jeg gik i 3.G. i Gymnasiet, og min veninde fortalte om det. Jeg fik en følelse af, at jeg gerne ville være med til det, og det fangede mig, og nu sidder jeg så her,” udtaler Cecilie.

“Jeg så, at der blev søgt frivillige på Facebook. Det fangede mig, at man får et godt fællesskab og det at hjælpe andre. Det kan jeg godt lide. Man kommer hjem, og har et smil på, og føler, at man har gjort en forskel,” fortæller Amalie.

“Jeg får lov til at hjælpe, og det har jeg altid gerne ville. Man vil gerne hjælpe, hvor man har brug for det, så hvorfor ikke gøre det lokalt,” supplerer Cecilie, som Amalie er enig med:

“Det er også hyggeligt at snakke med de andre frivillige. Vi havde frivillige fra landssekretariatet fra København, som er kommet hertil for at lytte til, hvordan vi gør det her, og ser på vores fællesskab. Det er også rigtig fedt at møde andre på den måde, og hvor vi har det her til fælles,” udtaler Amalie, inden Cecilie og hende igen skal ind i biografen, hvor filmen er i fuld gang.

I alt er der omkring 40 frivillige i Ungdommens Røde Kors i Fredericia, hvoraf de ti tilhører Filmflokken.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce
DEL