Alternativet skal finde sig en ny politisk leder. Det står klart efter, at Uffe Elbæk har valgt at trække sig fra posten i det parti, som han selv stod for at starte tilbage i 2013.

“Jeg har taget en stor beslutning. Jeg har nemlig besluttet at stoppe som politisk leder for Alternativet 1. februar”, skriver Uffe Elbæk i et opslag på Alternatives facebookside.

“Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville forlade partiet, imens det er i oprørt hav. Og efter nogle bølgeskvulp de sidste par år, så er vi nu i roligt vand”, skriver Elbæk og fortsætter:

“Vi har været med til at forhandle en finanslov i en markant grønnere retning. Vi har kæmpet for en klimalov med 70 procents reduktionsmål, som vi for et år siden var det eneste parti, der havde. Vi har et godt samarbejde med regeringen. Vi har evalueret på valgkampen – og valgresultatet. Den nye folketingsgruppe er godt i gang”

“På tide med en ny”

“I går ramte jeg pensionsalderen – 65-et-halvt-år – så nu pensionerer jeg mig selv som politisk leder. Men – “they have not seen anything yet, du”. For jeg fortsætter i Folketinget, jeg fortsætter som aktivist og jeg bliver ved med at kæmpe for et grønnere og mere humanistisk Danmark. Det har været et kæmpe privilegium at være Alternativets leder, og jeg er stolt af hver og én af de sejre, vi har hevet hjem. Nu giver jeg den grønne fane videre”, skriver Uffe Elbæk, nu forhenværende politisk leder for Alternativet.

Der er nemlig altid et alternativ – også til mig som politisk leder.

Uffe Elbæk

Fra sensationen til skuffelsen

Uffe Elbæk fik en flyvende start med sit nye parti, der ved deres første valg fik knap fem procent af stemmerne, hvilket resulterede i hele 9 mandater. Mange kan nok også huske Elbæks reaktion, der lød noget i retningen af “uuaaahh, det er jo crazy det her!”. Ingen havde set det komme, nok at Å kom ind, men ikke med så stor succes.

Succesen varede dog ikke. Sensationen fra 2015 blev erstattet med en gevaldig skuffelse, da partiet ved dette års valg næsten blev halveret.

https://danbolig.dk/nabolag/fredericia/villa
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer