Ikke færre end 1.158 bilister blev blitzet for at køre for hurtigt, da Fyns Politi tirsdag og onsdag var ude med ATK-bilen ved vejarbejdet på motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart. Hastighedsbegrænsningen på stedet er 80 km/t. Men det var overraskende mange bilister tilsyneladende helt ligeglade med.

-Det er simpelthen rystende, at så mange bilister ikke overholder hastigheden i et vejarbejdsområde. Det er  ikke for at genere trafikanterne, at hastigheden skal ned. Det er jo fordi, der er mennesker, som skal kunne passe deres job på en forsvarlig måde, siger Preben Ingemansen, politikommissær i Fyns Politi.

ATK bilen målte hastigheden i sammenlagt otte timer. Især tirsdag havde bilisterne svært ved at få lettet foden fra speederen i de fire timer, ATK-bilen målte. 700 kan derfor se frem til at få en bøde for at køre for hurtigt. Onsdag blev der skrevet 458 sager på fire timer.

-Jeg kan kun på det allerkraftigste opfordre til, at folk overholder hastigheden. Det er ikke rimeligt, at vejarbejderne skal arbejde under sådanne forhold. Derfor har vi også besluttet at prioritere målinger med ATK ved vejarbejder højt, fordi det er så farligt for de folk, der går derude, siger Preben Ingemansen.