Det er en stolt skoleleder, Lars Tegen fra Fredericia Friskole, der har inviteret Fredericia AVISEN på besøg for at fortælle om det kommende skoleår, hvor man udbyder 10.klasse med alt det gode fra efterskoleuniverset.

Skoleleder Lars Tegen har årtiers erfaring fra efterskoleverdenen, og det koblet med personalet, bestyrelsens, forældres og andre gode udsyn er blevet til et skoletilbud, der giver solide faglige kundskaber koblet med oplevelser for livet.

“Vores nye uddannelse giver en god portion faglighed. Den giver et bredere udsyn til verden, idrætsundervisning i topklasse, kreativitet, personlig udvikling, uddannelsesparathed, personlig indsigt og en rejse til Østen,” indleder Lars Tegen og fortsætter:

“Jeg ser vores tilbud som et stærkt alternativt til de øvrige aktører på markedet. Vi opererer i grænselandet mellem efterskole og grundskole, blandt andet ved at angribe undervisningen på en ny måde, så den fremstår alternativ og kreativ. Eleverne vil opleve at blive mere involverede end det man sædvanligvis oplever. Vi kører derudover meget projektorienteret på fagområderne.”

“Fredericia Friskoles 10’ende vil også bære præg af et spændende kulturfokus, bæredygtighed og et globalt udsyn. Vi har med andre ord skræddersyet vores tilbud, så det matcher det samfund, som vi lever i,” fortsætter skolelederen.

Hvordan har I udviklet jeres tilbud?

“Vi gik for lang tid siden i tænkeboks og arbejdede med, hvordan vi kunne sætte et godt skoletilbud sammen, og hele efteråret har vi siddet om eftermiddagen og udviklet det overordnede koncept, samt kontaktet mange mennesker, så vi f.eks. får forenings- og kulturlivet i Fredericia med. Det gælder eksempelvis idrætsforeningerne, Den Kreative Skole og andre aktører, der kan være med til at løfte eleverne med deres faglige og kreative viden. Det er første gang, at vi udbyder 10. klasse på Fredericia Friskole, men jeg tror på, at mange bliver glade for vores udgave, hvor man kan få alt det gode fra efterskolen, men bo derhjemme,” fortæller Lars og slutter:

“Dertil kommer Fredericias unikke muligheder, som vi vil bringe i spil på nye måder. Voldanlægget, Østestrand, naturen, bymidten – ja hele byen. Vi har afholdt åbent hus, men skulle der være nogen, der er interesseret i at høre mere, så er de velkommen til at ringe eller skrive. Vi har fået ledige pladser tilbage.”

Læs mere om Fredericia Friskole og 10’ende her

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer