Flere udbrud på skoler og daginstitutioner i Kolding har fået smitten til at stige. For at bremse smitten lukkes skoler og daginstitutioner i postnummeret 6000 Kolding. Det sker i tæt samarbejde med Kolding Kommune, der sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat en række tiltag.

Kolding Kommune har de seneste dage oplevet et voksende smittetal, som har fået kommunen til at indføre flere tiltag. Efter ønske fra kommunen, på anbefaling fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og efter indstilling fra indsatsgruppen, har regeringen besluttet at lukke skoler og daginstitutioner med adresse i 6000 Kolding til og med den 28. februar.

Der vil være nødpasning for børn, hvis forældre har et pasningsbehov som følge af deres arbejde, og børn med særlige behov er undtaget fra nedlukningen. Det betyder desværre også, at alle børn skal vende tilbage til fjernundervisning hjemmefra. 

Det gælder ikke skoler og daginstitutioner i den øvrige del af Kolding Kommune, da smittespredningen stort set kun har ramt Kolding by. Specialskoler og dagplejen er fortsat åbne. Men Kolding Kommune opfordrer alle i kommunen til at lade sig teste, arbejde hjemmefra i det omfang det kan lade sig gøre samt handle og opholde sig lokalt.

Test – test – test

Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at der er risiko for yderligere smittespredning i forbindelse med, at skoleelever og en del børn i dagtilbud skulle vende tilbage fra vinterferie efter weekenden.

Samtidig opfordres alle over 12 år i Kolding (postnr. 6000) til at lade sig teste. Der vil også være kapacitet så alle borgere over 2 år kan blive testet. 

Sammen med Region Syddanmark vil vi hurtigt melde ud, hvornår den øgede testkapacitet er klar til at teste alle borgerne i Kolding Kommune. Også hvordan og hvor børn kan blive testet.

Tiltag for at nedbringe smitten

Styrelsen for Patientsikkerhed og Kolding Kommune har aftalt følgende tiltag med henblik på at bringe udbruddet under kontrol, hvor Kolding Kommune allerede har iværksat flere de seneste dage:

•                     kommunikationsindsats til borgerne om at overholde alle retningslinjer

•                     indsats i udvalgte boligområder med kommunale medarbejdere

•                     opsøgende indsats med tilbud om isolationsfaciliteter til smittede, herunder tilbud om praktisk hjælp til bl.a. indkøb

•                     dialog med dagligvarebutikker om skærpet fokus på afstandskrav, afspritning mv.

•                     test af alle borgere i Kolding

Kolding Kommune er en af de kommuner, der har indgået aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed om at bidrage til smitteopsporingen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer