Der er ferie lige nu i 3F Superligaen og i det nye år skal kun spilles seks kampe, før turneringen brækker over i slut- og nedrykningsspil. Der er kæmpe forskel på at nå det forjættede land top 6 og skulle kæmpe med nedrykning. Nettet strammes og jeg tør godt komme med et bud på, hvem vi skal se i top 6 og hvem der rykker direkte ud.

Mesterskabsslutspil

3F Superligaen er for en stor midtergruppe en meget lige affære, kun to hold har skilt sig markant ud, det er ulvene fra FC Midtjylland og løverne fra FC København. Det er også de to første hold, jeg skriver på min top seks, FC Midtjylland med et historisk flot pointgennemsnit og FC København halsende fire point efter. Det er matematisk umuligt, at FC Midtjylland ikke er at finde i top 6 og FC København skal tabe alle resterende seks kampe for at ikke gøre følgeskab.

Efter de to store tophold er sat direkte på min notesblok, så kommer de næste to, AGF har i mange år drømt om at avancere til top 6 og det ser ud til at det skal lykkedes i år. Aarhusianerne har med solidt forsvar og uhyggelige omstillinger fået stabilitet og tro på tingene. AGF har otte point i forspring inden de seks sidste kampe, hvis de kan fortsætte deres flotte spil skulle deres plads også være sikret. Brøndby IF har været alt for svingende i forhold til deres tidligere præstationer, de har fire point at gøre godt med for ikke at ryge ud af top 6, men jeg tror de klarer den og kommer i det fine selskab.

Jens Stage i duel mens han spillede for AGF, nu spiller han i FC København og ender i top 6. Foto: NordicBet

Fra plads nummer 5 til plads nummer 10 adskilles de fem hold kun 3 point, så her er vi ude i direkte hekseri og trolddom, hvis jeg skal kunne forudsige, hvem af de hold der får de sidste to pladser, men jeg vil gerne vove pelsen, med forbehold for at blive til grin.

Når top 6 står klar, tror jeg, at vi også skal se talentfabrikken FC Nordsjælland, de spiller en flot omgang angrebsfodbold, men har tendenser til at lukke mål ind. Selvom de ikke trækker overskrifter som FC København, Brøndby og AGF så skal man aldrig undervurdere ungdomsholdet fra Nordsjælland. Nu mangler der kun et hold mere i top 6 og det bliver svært at pege på, så her må mit fodboldhjerte få lov til at vælge.

Efter en kort finjustering mellem, Randers FC, Aab og Lyngby, melder jeg den sidste plads ud. Jeg håber og ønsker at se Lukas Andersen blomstre i Aab igen, han viste et højt teknisk niveau, men er faldet lidt. Hvis han møder frisk og spilleglad op efter juleferien, er han den der kan gøre en forskel for Aab. Lukas Andersen spiller også for en mere vigtig plads end top 6, han kan med superspil måske få en plads i Landsholdstruppen. Randers ligger lige nu bedst til at tage en af pladserne, men mit fodboldhjerte er ikke vild med deres spillestil, så derfor får Aab pladsen.

Nedrykningsslutspil

De seks pladser giver jo sig selv, nu når jeg har peget på top 6, men der er nu at man skal til det triste; at finde nedrykkerne, men på den anden siden kommer der frisk blod ind fra NordicBet Ligaen og med lidt held kunne det blive vores egne FC Fredericia. Lyngby, Randers FC og OB tør jeg godt slippe fri fra balladen om nedrykning. Fire hold skal her i de sidste 6 kampe i inden nedrykningsslutspillet passe meget på, at de ikke allerede nu indløser en billet til nedrykning. Sønderjyske er ustabile og virker modløse, Glen Riddersholm virker ikke helt som løsningen, men de er bedst stillet af de sidste fire hold i stillingen her i pausen. Hobro har stadig chancerne for hænge i men de virker som om de ikke har fundet deres spillestil og deres tidligere prominente målslugere finder slet ikke formen eller for den sagsskyld målet.

Silkeborg har flere gange mødt FC Fredericia, meget tyder på at de skal spille NordicBet liga næste år. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Esbjerg og Silkeborg, jeg er ked af det, hvis skuffer nogen, men jeg afskriver dem allerede nu mulighederne for at blive i 3F Superligaen. Esbjerg her fanget en virus i trawlergarnet for det er ikke mange mål de sender i rusen og har en negativ målscore på -18 mål. Silkeborg spiller til tider en god gang fodbold men de kollapser, de har en af de farligste angribere i plaffeminister Ronnie Schwartz, men det er ikke nok desværre.

Kom med dit bud på top 6.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60
0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer