Team Rynkeby har et af julehusene på Ryes Plads. I dag er sidste dag, hvor de er til stede, og i den forbindelse med ryttere blev der kørt penge ind, men Alice, der saver skulpturer, har valgt at lave en skulptur, hvor pengene går til Team Rynkeby. Der kan bydes frem til klokken 15:00.

I Fredericias gader er der koldt denne første søndag i advent, hvor der ikke er åbent i mange af byens butikker. Et af de steder er åbent er hos Kurt’s Kaffebar i Jyllandsgade, hvor der spredes varme fra den sorte mokka, gløgg og æbleskiver. Kunderne kom ind på kaffebaren og nød noget varmt.

Der er “opløb” for Rynkeby-rytterne ved Ryes Plads ved siden af Milano Pizzaria. (Foto: AVISEN)

Der var også aktivitet på Ryes Plads. Orkesteret af projektkonsulent Sanne Døssing var der liv, og der var ekstra liv i anledning af de cykler penge ind. Lise Villefrance oplyser, at der er kilometersponsor på rytterne, og at der gives en krone pr. kilometer.

En flok fra Team Rynkeby foran Alices’ saveværksted. (Foto: AVISEN)

Normalt vis er Team Rynkeby tit samlet, hvor de er mange afsted på træningsture, men det har ikke været tilfældet i år pga. Covid-19 situationen og rytterne, der cyklede i dagens anledning, var opdelt i små grupper for ikke at komme i problemer i forhold til forsamlingsforbuddet. Til gengæld var der glæde at spore over, at de alligevel kunne samles omkring aktivteterne på Ryes Plads.

I det ene hjørne på Ryes Plads saver Alice på liv og løs. Hun har selv haft kræft tæt på livet, da både hun både selv og hendes mand Michael har haft det, og derfor havde hun besluttet at donere en skulptur til Team Rynkeby. Skulpturen kan man byde på ved fremmøde på Ryes Plads.

»Jeg synes det er en rigtig god ting at støtte, men jeg har aldrig givet penge selv til sådan noget. Jeg synes, at det her var oplagt at gøre,« siger Alice, der har savet skulpturer i syv år efter, at hun tog et Wood’n’wonder-kursus for kvinder, hvor hun lærte at save.

Om Team Rynkeby:

Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juiceproducent Rynkeby Foods A/S besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre virksomheder bakkede også op. Faktisk var deltagerne på historiens allerførste Team Rynkeby-hold så gode til at skaffe sponsorater, at der var 38.000 DKK i overskud, da holdet returnerede til Danmark en god uge senere.

LÆS MERE: Sådan opstod Team Rynkeby.

Pengene donerede Team Rynkeby til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital, og en tradition var født.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer