Sidste sommer skiftede Alexander Jensen Vejle ud med FC Fredericia. Han skiftede til klubben efter en tilfældighed, og det har han ikke fortrudt.

Alexander Jensen har slået sit navn fast i FC Fredericia. I denne sæson er det blevet til 660 minutters fodbold i NordicBet Ligaens otte kampe, hvor han er startet inde i alle tilfældene. Den blonde FC-spiller gør sig som højre wingback, men det lå ikke i kortene, at han nu spiller fast for et tophold i landets næstbedste række.

Den 20-årig FC Fredericia-spiller tørnede ud for Vejle, og da han blev seniorspiller, havde han fået at vide, at måtte se sig om efter en ny klub.

– Jeg havde et halvt år tilbage af min kontrakt med Vejle, og da de rykkede op i Superligaen fik jeg at vide, at jeg godt måtte se mig om efter en ny klub. Jeg var i fuld gang med at lede efter en klub, og ud af det blå kom FC Fredericia på banen. Steen Thychosen, der er leder af Vejles ungdomsafdeling, fortalte mig at Fredericia ville have mig. De øvrige klubber, der var på banen, var fra 2. division, så det var en no brainer og jeg skyndte mig at skrive under, siger Alexander Jensen.

Alexander Jensen var ikke blevet fremlagt den store spillemæssige plan i FC Fredericia, hvor hans primære mål var at få så meget spilletid som muligt.

– Jeg kom til klubben på et tidspunkt, hvor der var mange skader. Jeg kom med på bænken til den første kamp uden at have trænet med holdet inden, fordi der var skader. Det var måske meget godt for mig, at situationen var sådan, da jeg fik en del spilletid, siger Alexander Jensen.

Da Alexander Jensen kom til FC Fredericia, blev han præsenteret som en ung spiller med kompetencer centralt på midtbanen og offensiven, men nu gør Jensen sig som højre wingback.

– Jeg må indrømme, at da Michael Hansen sagde han ville prøve på mig backen, kiggede jeg lidt skeptisk, da jeg så mig mere centralt i banen. Da vi prøvede det kunne jeg godt se, at mine kompetencer kunne bruges der, da jeg har en stor motor, og det gik også okay spillemæssigt, siger Alexander Jensen og kommer ind på forskellen på at spille centralt og på backen:

– Den helt store forskel er, at jeg ikke skal kigge mig over skulderen på samme måde. Centralt er det mere med at orientere sig til højre og venstre, siger han.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

I den første sæson i FC Fredericia var der fuld udblæsning fra tilskuerne grundet restriktioner. Det står i kontrast til denne sæson, hvor alt nu er helt tilbage til normalen.

– Det har været fedt at opleve, blandt andet senest i Horsens. Det giver virkelig noget helt andet, når der er kamp, at der er gang i den, siger Alexander Jensen.

FC Fredericia er kommet flyvende fra start i denne sæson, og det er fedt at være en del af for Alexander.

– Det er gået over al forventning, men vi mangler at møde de bedste hold, hvis man ser bort fra Horsens. Det er fedt, at vi ikke har tabt endnu, og den stime skal vi fortsætte med så lang tid som muligt

Er I uovervindelige?

  • – Det er vi ikke, og der vil komme et tidspunkt hvor vi taber, men fortsætter vi med at spille som nu, er vi svære at slå, siger Alexander Jensen.

Målsætningen for FC Fredericia i sæsonen er at ende i top-6, men med den nuværende formkurve, kunne det lyde uambitiøst.

– Det ved jeg ikke om det er. Vi fokuserer på at vinde så mange kampe som muligt, og jeg har hørt, at Fredericia plejer at gå lidt ned i kadence efter jul, så må vi se til den tid, siger Alexander Jensen med et smil og fortsætter:

– Der er spillet otte kampe i sæsonen, og vi skal huske, at træerne ikke vokser ind i himlen. Vi skal fortsætte med at spille som vi gør og se, hvor langt det rækker, siger Alexander Jensen.

Pt. tørner Alexander ud for FC Fredericia i 1. division, og på sigt vil han ikke udelukke, at han vil spille på et højere niveau.

– Jeg tror, at alle vil spille på så højt et niveau som muligt. Jeg vil se, hvor langt jeg kan drive det, men Fredericia er et godt sted at være. Jeg er glad for at være her, men når tiden er den rette, er jeg klar til at prøve mig selv af på et højere niveau. Om det bliver her eller et andet sted må tiden vise, siger Alexander Jensen og slutter:

– Vi har det godt sammen i truppen, og spiller ikke kun fodbold sammen. Vi hygger os mellem træningerne, og har det godt sammen socialt, siger han.