Alberte Kjær Pedersen fra Fredericia Triathlon Team deltog natten til lørdag i WM for juniorer i Chicago. Alberte deltog for at få en masse erfaring, der var således ikke forventninger om en topplacering da Alberte først bliver junior atlet i 2016.

Distancen var en sprinttriatlon (750m svømning – 20km cykling – 5km løb).

Alberte leverede en svømning langt over forventning som nr.10 i et felt der talte rigtig mange dygtige svømmere. Det betød at Alberte kom med ud på cyklingen i en gruppe på 6 atleter ca. 15 sekunder efter to atleter der havde lagt sig i front under svømningen.
Cyklingen var meget atypisk med 5-6 små grupper der ikke blev samlet på den tekniske rute. En tysker og amerikaner lå i front. Alberte og norske Lotte Miller var i 2. gruppe sammen med to andre og samarbejdet fungerede fortrinligt. Der blev arbejdet stenhårdt i alle grupper, hvilket kunne ses på de efterfølgende løbetider.

På løbet stod det klart, at Alberte og Lotte Miller skulle kæmpe om bronzen. Efter flere ryk fra dem begge, endte det med en sprintfinish, hvor Lotte Miller trak det længste strå.
Alberte everede en helt igennem fantastisk flot præstation ved at blive nr.4 til Junior VM i Chicago. Det handler om at toppe formen på det rette tidspunkt, og det må man sige lykkedes til fulde for Alberte og træner Boris Bjulver.

En 4. plads til et VM lyder måske umiddelbart som en meget bitter pille at sluge, men det er absolut ikke tilfældet, da resultatet overstiger den de forventninger man kunne have til Alberte, der har 2 år tilbage i juniorfeltet.

Emil Deleuran deltog også ved WM i Chicago. Emil havde i optakten lavet et fantastisk flot resultat med en 2. plads ved Junior europa cuppen i Tiszaujvaros og en 9. plads ved EM. Emil måtte dog udgå med et ildebefindende.