På Fredericia AVISEN har vi en maskot, nogle ville nok kalde den for en bjørn. Men dens oprindelse er berner sennen og den smukke tæve hedder Alba.

Fredericia AVISENs maskot Alba bliver forkælet til pinsemarked på Erritsø Bytorv. Alba har gået meget igennem, siden vi begyndte at powerranke hende, der har været meget kontrol, behandling og forebyggelse. Derfor var det kærkomment at tilbyde bjørnen det tætteste, hun kan komme på et spaophold. Hundevask ved Erritsø Dyreklinik, min søn og jeg henter Alba ved hendes hjem og vi kører afsted forventningsfulde alle tre.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Da vi ankommer til torvet, er der fyldt med glade mennesker, Alba kender stedet, men er slet ikke nervøs som sidste gang. I dag skal vi heller ikke ind til dyrelægerne, der er rykket udenfor i dagens anledning. Alba lader sig på ingen måde distrahere af de mange hunde eller mennesker, der er på torvet.

Alba
Alba skal i bad – Foto: Thomas Lægaard

Alba er en stor hund og vi vælger at løfte hende op på pallerne som agerer vaskebord, det kræver to personer til dette løft. Gensynsglæden med dyrelæge Anne Kirk er stor og efter få sekunder lader dyrelægerne snoren komme af den glade spagæst.

Alba og Anne nyder hinandens selskab og Alba får hurtigt tilskuere, der nyder synet af Fredericia AVISENs bjørn, der nyder sin spabehandling.

Alba
Alba skal i bad – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Randi Pedersen som er veterinærsygeplejerske kommer til, nu får Alba både vask og massage, tankerne om hurtige kalorier og snappende pizzaslices glider i baggrunden for velvære. Man kan godt se, at Alba har fået mere selvværd og nyder opmærksomheden som maskot, hun vokser i takt med sin powerranking.

Der opstår et kort midlertidigt problem mellem kulturredaktøren og dyrelægen, da Anne vil belønne Alba med godbidder. Jeg slår hårdt ned og siger det ikke er godt for hendes vægt og mit forsøg på at gøre Alba til en præmiebjørn. Både Alba og Anne er skuffede, mest Alba.

Alba
Alba skal i bad – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Alba er i hopla efter behandlingen og nu står den på tørring. Alba fjoller og ryster sin storbamsede pels flere gange, havde der været en manege ville hun sikkert ikke hjem igen. Det var en dejlig fridag for Alba og en dejlig mulighed for at være sammen med personalet hos Erritsø Dyreklinik uden, at der er noget på spil.

Vi kører alle glade hjem.

Annonce