21.00: TrekantBrand er kaldt til Shell Raffinaderiet, hvor alarmen er gået. Et stort opbud af brandbiler er på vej mod Shell på Egeskovvej. Allerede nu er hele ni køretøjer ankommet.

21.30: Mange brandbiler er ankommet, men det ser meget stille ud inde på Raffinaderiet.

21.52: »Jeg kan bekræfte, at brandalarmen gik, og det er sket i forbindelse med vores vedligeholdelse af anlægget. I forbindelse med en genstart, flyder der varm diesel ud som selvantænder. Derfor trykker vi på brandalarmen, men branden er heldigvis hurtigt bekæmpet af dem, der var omkring stedet. Derfor er den slukket inden, TrekantBrand når frem. Men når alt det er sagt, så virkede alt som det skulle, og det er det, vi træner – også sammen med TrekantBrand,« siger Torben Sørensen, der er pressechef hos Shell Raffinaderiet i Fredericia.

Hvordan kan varm diesel pludselig flyde ud?

»Det kan jeg ikke se noget om på nuværende tidspunkt. Det undersøger vi. Men der er ro på nu, og vi fortsætter driften, hvorfor lastbilerne kører til ramperne igen og tanker brændstof til tankstationerne i Danmark,«svarer pressechefen.

Beredskabet virkede

»Der har været brand i sivende væske, og TrekantBrand blev derfor tilkaldt, og var med til at nedkøle det efterfølgende. Alle arbejdende på stedet har fuldt den plan, der blev lagt med at evakuere, og der er ikke kommet nogen til skade. Der ligger en klar plan, der skal følges, fordi der er tale om en højrisikovirksomhed, så man er talstærkt afsted, når der er tale om Shell Raffinaderiet. Hver minut tæller ved den type virksomhed, hvis der er brand i noget. Derfor er det normalt, at der kommer et stort opbud i sådan en situation,«udtaler Vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup til AVISEN.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer