Al Agami, der er en afrikansk rapper og skuespiller, bosiddende under FN-beskyttelse, i Danmark, gæstede sammen med sit band, C-byen i Kanalbyen. Med til historien om Al Agami hører, at han er kongesøn af John Bart Agami fra Det Centralafrikanske Kongedømme, Lado. Al og familien måtte dog flygte allerede, da han var tre år, da diktatoren Ida Amin havde taget magten.

Han debuterede som soloartist med albummet Covert Operations i 1993. Det album blev i 1994 hædret med en grammy for Årets danske rap/dance udgivelse. Mange kender ham også fra Vild Med Dans, hvor han i 2011 spredte glæde og smil på tv-skærmen.

God stemning i C-byen

Al Agami & The Supreme Court C-Byen skabte en dejlig stemning i går, hvor publikum var at finde i alle aldre.

Al inviterede med på freestyle rap med både humor, alvor og fineste livsforståelse som legende elementer; involvering skaber stemning.

Johannes Wamberg, Andreas Fryland, Jacob Broholm og Jonathan Rahbæk leverede originale beats som smukt fulgte Al’s historier på vej.

“Musikerne var begejstrede for C-Byen, som de fandt formidabelt, hvorfor de håber, at den er kommet for at blive,”fortalte de efterfølgende.

Der var stemning, solskin og smil, og hele set-uppet var tilgængeligt for alle, som ville lytte og leve med. Noget helt specielt for alle fremmødte var bandets geniale og perfektionistiske fremtoning og sammenspil. Det var en sand fryd at lytte til de dygtige musikere.

En anden rapper, Thomas Lægaard Sørensen, kendt som: Koolbandi/Kølig Kaj, var også til stede. Han kender Al rigtig godt, så selvfølgelig skulle han se ham, når han var i byen. Thomas nød musikken og den musikalske præstation:

“Det var virkelig godt. Al og musikerne leverede et højt niveau, og noget af det bedste var, at koncerten samlede folk i alle aldre. Selv de ældre så ud til at nyde kombinationen af rap og jazz. Bandet lagde til tider en magisk ro over C-Byen med deres fantastiske lyd. Det var alt i alt en stor oplevelse,” sagde han til Fredericia Avisen.

Al Agami & The Supreme Court kom til byen efter en af byens lokale kulturpersonligheder, der blandt har booket jazz til festugen, Tina Blomstergren, hørte dem i København.

”Jeg hørte Al Algami & The Supreme Court i København, og tænkte straks, at dem skulle jeg have til Trekantområdets Festuge. Det er vildt inspirerede og dygtige, så det er virkelig dejligt, at det lykkedes,” sagde en glad Tina Blomstergren efter koncerten.