322 glade borgere gik på opdagelse i de mange aktivitetstilbud på Akti-vitetsmessen i Lillebæltshallerne hal B fredag den 2. februar 2018. Messen summede af liv og var et godt udtryk for det meget varierede udbud af foreningstilbud, som Middelfart by og nærmeste omegn kan tilbyde.   

Sundhedsafdelingen, Ældrerådet og Frivilligcentret i Middelfart Kommune stod bag Aktivitetsmessen i Lillebæltshallerne hal B fredag d. 2. februar 2018. Her var 27 forskellige foreninger og klubber mødt op for at præsentere de aktiviteter, de tilbyder for seniorer/pensionister i Middelfart by og nærmeste omegn.

Mange forskellige aktivitetstilbud i Middelfartområdet

De deltagende foreninger vidnede om et aktivt lokalsamfund med mange ildsjæle og aktivitetsmuligheder. Konstitueret Sundhedschef Rikke Rytter Lindegaard fortæller: “Middelfart by og nærmeste omegn rummer rigtig mange spændende tilbud til seniorer, så bare fordi man er blevet lidt grå i toppen eller gået på pension, så er her ingen undskyldning for ikke at holde sig i gang. Her er tilbud om både motion, kreative aktiviteter og sociale fællesskaber. Mange foreninger indeholder flere af disse elementer og flere borgere er allerede aktive i flere forskellige foreninger. Det er et godt tegn – for undersøgelser viser nemlig, at vi lever et sundere og længere liv, når vi husker at være aktive både socialt og fysisk. Og det er der rig mulighed for i Middelfart by og nærmeste omegn”.

“Som borgmester i Middelfart Kommune er det en fornøjelse at se alle de forskellige muligheder, der er for borgere 60+ i forhold til at deltage i lokale aktiviteter. Der er noget for en hver smag, hvad enten det handler om kreative, sociale eller fysiske aktiviteter, og der var godt med liv under hele messen med mange besøgende og underholdning undervejs i løbet af eftermiddagen” udtaler borgmester Johannes Lundsfryd, der åbnede messen.

Mulighed for afprøvning af aktiviteter

Hos flere stande var der mulighed for afprøvning af foreningernes aktiviteter. Interesserede borgere kunne udfordre sig selv bl.a. med Bowls-spil, romaskine, jumping på minitrampolin samt få en køretur på en rickshaw cykel. En hyggelig og inspirerende eftermiddagMessens formål var at synliggøre de lokale aktivitetstilbud, der er for de ældre borgere og inspirere borgerne til at blive medlem eller frivillig i foreningerne. Samtidig var der også et ønske om, at foreningerne får et øget kendskabet til de andre foreninger i området. Undervejs i løbet af eftermiddagen var der underholdning fra Middelfart Amatørteater, Middelfart Tangoforening samt Sangkoret Skjold. Det resulterede i en hyggelig og inspirerende eftermiddag, hvor borgerne kunne møde foreningerne efter, at borgmester Johannes Lundsfryd bød velkommen. Som afslutning blev der udtrukket gevinster, som mange af de lokale deltagende foreninger samt Bakkens Blomster havde sponsoreret. Præmierne var bl.a. medlemsskaber til nogle af foreningerne, gavekort til gratis træning i en afgrænset periode, håndklæder, postkort, tasker, boggaver, vin, blomster, vægkalendere og billetter til fællesspisning, revy samt Strib svømmehal.