Fredericia AVISEN har gennem den seneste tid arbejdet intenst med den såkaldte mørklægningssag. Som led i dette arbejde har vi anmodet om aktindsigt i flere dele af sagen, hvor vi nu har modtaget et svar. Vi har fået udleveret en række dokumenter, men hvor meget klogere er vi egentlig blevet af dem? Sagen startede i virkeligheden på grund af sorte streger, politikere har ønsket åbenhed, men der er fortsat fyldt med sorte streger.

Noget af det vi kan læse ud af de udleverede dokumenter er fakturaerne hvori de betalte beløb kan ses. Men ej heller her er vi blevet meget klogere, for de beløb blev allerede offentliggjort i den redegørelse Økonomichef Tommy Abildgaard mandag aften fremlagde for Økonomiudvalget. Der er tale om 13 faste rater samt en slutafregning og et tillægsmodul. Så beløbene der er betalt er offentlig tilgængelige, men det der fortsat undrer både Fredericia AVISEN samt advokater og borgere er hvad man egentlig har fået for de 6,5 millioner kroner, som Fredericia Kommune har betalt til PUBLICURE.

Vi kan også, nok engang, læse den begrundelse der er afgivet for ikke at offentliggøre indholdet eller i hvert fald større dele af indholdet. Her bygger argumentationen på et høringssvar sendt fra Peter Lund Meyer på vegne af PUBLICURE. Med en argumentation om, at aftalen indeholder væsentlige forretningshemmeligheder henviser advokatfirmaet til tidligere praksis, udtalelser fra embedsmænd i Justitsminsteriet og lignende. Det er dette høringssvar som Fredericia Kommune ligger til grund for den meget sparsomme aktindsigt, der i virkeligheden ligner en efterretningsrapport mere end en kontrakt mellem et advokatfirma og Fredericia Kommune.

Vi har endvidere fået indsigt i kommunens kommunikation med PUBLICURE som følge af Journalistas anmodning om aktindsigt. Her henviser selvsamme Peter Lund Meyer til det tidligere afsendte høringssvar, men i samme ombæring beder han om aktindsigt i samtlige korrespondancer mellem Fredericia Kommune og de personer der har søgt aktindsigt i sagen. Her kan Fredericia Kommune oplyse, at der har været to anmodninger. Peter Lund Meyer har, som vi kan forstå af korrespondancen mellem Fredericia Kommune og ham, fået tilsendt korrespondancerne samt Fredericia Kommunes afgørelser i sagerne. 

Vi ville gerne have bragt yderligere oplysninger omkring hvordan afregningen er blevet aftalt, men som det fremgår af artiklens billede, så er vi ikke blevet meget klogere af at få dokumenterne udleveret, så længe der er fyldt med sorte streger, der dækker for indholdet – og dermed dækker for hvad Fredericias borgere har fået for deres skattekroner.

Vi afventer fortsat yderligere dokumenter som følge af vores anmodning om aktindsigt. Vi vil fortsat arbejde tæt med sagen – og vi følger også nøje med i den afgørelse der kommer fra det kommunale tilsyn.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
5 måneder siden

“Væsentlige forretninghemmeligheder” Livets gang i Lidenlund, Er det egentlig ikke normen at kommuner de har et ekstra bogholderi i vinkælderen ?