I sidste weekend blev der afholdt DM i vægtløfting, og den fredericianske klub, AK Heros, havde tre deltagere, hvor to af dem sikrede sig medaljer.

Normalt er armene løftet til vejrs hos AK Heros, men det er i forbindelse med løftene. Nu er de løftet til vejrs i en anden forstand, nemlig i forbindelse med jubel.

Klubben, der har lokale i kælderetagen i Fredericia Idrætscenter, kom fra DM-stævnet på Østerbro Stadion, med tre medaljesæt. Det skete efter, at Simone Foged vandt guld i træk og to-kamp, samt bronze i stød i -87 kilo-klassen. Rasmus Bruun Knudsen fik sølv i stød og to kamp i -89 kilo-klassen.

Simone løftede i træk 70 kg og i stød blev det til 85 kg, mens det for Rasmus’ vedkommende blev til 117 kg i træk og 155 kg i stød. Det rakte til i alt tre sæt medaljer, som blev taget med hjem til Fredericia.

I klubben er det for de helt unge stadig ikke til at forstå. På en træningsdag, hvor vi var til stede, blev der snakket om det og da formand Lærke Busk Christensen fortalte, at det er “hende der kommer der”, som havde vundet DM, blev der kigget en ekstra gang. Der var naturligvis tale om Simone, som man kunne se komme ind i lokalet, da hun gik forbi vinduet ud til gangen.

Der er god grund til smil i AK Heros for tiden efter DM-medaljerne, som Rasmus og Simone sikrede klubben. (Foto: AVISEN)

Selve DM-stævnet i sig selv var en oplevelse for både Rasmus og Simone. Efter længere tids nedlukning var det første gang, at der for alvor var gang i den igen på den store scene.

– Det er noget vi har længtes efter, så det var en fed oplevelse, siger Rasmus, mens Simone står og nikker.

Simone har gået til vægtløftning i to år, og derfor havde hun ikke forventet at vinde.

– Jeg er stadig ny, så jeg har ikke de store forventninger. Jeg synes, at det var et vildt setup de havde derovre. Det var overvældende at vinde, og det giver mig helt klart mod på mere, siger Simone.

Rasmus havde forventninger på forhånd, og de blev indfriet.

– Jeg håbede at ende i top-3, så det var rigtig fint. Der er en stærk løfter, som altid vinder, og derfor havde jeg set på forhånd, at det ikke var guldet jeg skulle gå efter, siger Rasmus og fortsætter:

– Det giver blod på tanden, og man vil fortsætte træningen benhårdt og komme ud til flere konkurrencer og det er det vigtigste, siger han.

Nu sigter Simone mod næste års DM, som det helt store mål, men Rasmus lufter også en større drøm.

– Hvis man skal drømme stort, så er EM toppen siger Rasmus, der svarer prompte på spørgsmålet om det er realistisk:

– Ja, lyder det kontante svar fra den nykårede DM-sølvvinder.